Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ presenteert HTC als wereldwijde sponsor van de Global LBS Challenge® 2010

HTC ondersteunt finalisten met telefoons en tools

Veldhoven, 23 oktober, 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, presenteert HTC Corporation (HTC) als wereldwijde sponsor van de Global LBS Challenge 2010. Applicatie-ontwikkelaars kunnen zich nu richten op twee op Android(TM) en Windows® Mobile-gebaseerde HTC-telefoons. HTC biedt de gekwalificeerde finalisten uit iedere regio een HTC Hero of HTC Touch Diamond2. Daarnaast zal HTC een award uitreiken voor de 'Best home screen widget design' die gebruik maakt van location-based capaciteiten.

De NAVTEQ Global LBS Challenge is een wereldwijde competitie die sinds 2003 jaarlijks wordt georganiseerd. Begeleid door NAVTEQ Network for Developers(TM) (NN4D) daagt het applicatie-ontwikkelaars van over de hele wereld uit om innovatieve location-based services (LBS) te bouwen die gebruik maken van dynamische positioneringstechnologie en NAVTEQ®-kaarten. De wereldwijde prijzenpot staat momenteel op 8.2 miljoen U.S. dollar en verwacht wordt dat deze nog zal groeien. De wedstrijd is toegankelijk voor nog niet commerciële applicaties voor alle platformen en alle apparaten. Het wordt gehouden in vijf verschillende regio's: Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Pacifisch Azië en India. De inschrijving is inmiddels voor alle vijf de regio's open.

"We zijn erg blij HTC te mogen verwelkomen als de wereldwijde sponsor voor de wedstrijd van dit jaar. Het is bemoedigend dat één van de snelst groeiende smartphone-merken de LBS applicatie ontwikkeling wereldwijd ondersteunt", aldus Marc Naddell, vice president, partner & developer programs bij NAVTEQ. "De interesse en steun die HTC toont door met apparaten en tools te sponsoren, is een duidelijk signaal van de wijdverspreide reputatie en hoge status van de jaarlijkse NAVTEQ Global LBS Challenge".

De HTC Hero is gebaseerd op het Android besturingssysteem. Het bevat een 3.2-inch capacitief touch-display met een 320x480 HVGA resolutie, ingebouwde GPS, G-sensor en een digitaal kompas. De HTC Touch Diamond2 is gebaseerd op Windows Mobile 6.5 en bevat een 3.2-inch touchscreen display met een 480x800 WVGA resolutie, ingebouwde GPS en G-sensor.

Het is belangrijk voor de HTC location-based widget award dat deelnemers een Android applicatie-design voor de HTC Hero presenteren die fascinerende location-based capaciteiten naar het originele scherm brengt.

"Location-based informatie naar de voorgrond van de mobiele beleving brengen is een vereiste voor mensen die deze informatie in hun dagelijks leven willen gebruiken. Daarom erkennen wij de top HTC Hero Android widgets die voor de NAVTEQ Global LBS Challenge worden ontworpen", zegt John Wang, chief marketing officer bij HTC Corporation. "We worden gemotiveerd door het verlangen om mobiele belevingen te ontwikkelen die de wijze waarop mensen leven en communiceren verbetert. Persoonlijk relevante locatiegegevens zijn belangrijk voor een betere mobiele beleving."

Andere speciale awards die tijdens de NAVTEQ Global LBS Challenge 2010 worden uitgereikt zijn 'Best Touch Ul Application' en de 'Best Use of Tanla License Manager'. Kijk voor meer informatie over de competitie van dit jaar op http://www.LBSChallenge.com. De registratie voor de eerste van de vijf regio's (EMEA) sluit op 6 november 2009 (uitgestelde deadline).

BERICHT VOOR DE REDACTIE