Gemeente Elburg


Persbericht

Elburg, 23 oktober 2009

Burgemeester F.A. de Lange neemt DVD "The Classical PROMS" officieel in ontvangst.

Elburg - Het is feest: Holland Boys Choir bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar. Dit beroemde koor vierde het jubileum met een succesvolle concerttournee waarvan tevens een DVD werd gemaakt. Afgelopen vrijdag mocht Burgemeester F.A. de Lange van de gemeente Elburg, uit handen van dirigent Pieter Jan Leusink de jubileum-DVD "The Classical PROMS" van Holland Boys Choir in ontvangst nemen. De overhandiging heeft plaatsgevonden in het gemeente kantoor van Elburg. Leusink is bijzonder trots op de DVD waarin naast prachtige beelden van Elburg, ook oud beeldmateriaal van het vissersstadje Elburg uit 1951 is opgenomen. Mede dankzij de bijdrage van de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop zijn de mooiste plekjes van Elburg op de DVD te bewonderen. De Botterstichting verleende medewerking aan de opnames om en op het water.

Met de overhandiging aan de burgemeester van Elburg heeft de dirigent zijn dank en waardering uitgesproken voor de medewerking van de gemeente, bewoners en ondernemers in de vesting bij het maken van de beeldopnames.

Overigens is de dank wederzijds. Burgemeester de Lange benadrukte het belang van mensen en organisaties in de gemeente, die zo'n prachtig visitekaartje van Elburg afgeven.
Artistiek leider Pieter Jan Leusink is de grote man achter het koor. Zijn vakmanschap, enthousiasme en gedrevenheid vormen de sleutel van het succes. Deze DVD "The Classical PROMS" is telefonisch te bestellen via 0525-684819 of www.pieterjanleusink.nl.