Gemeente Zwolle

Rodetorenplein afgesloten voor verkeer

Datum uitgave persbericht: 10/22/2009

Vrijdag 23 oktober wordt de poller op het Rodetorenplein in werking gesteld. De doorgaande route over het Rodetorenplein is daarmee definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van de Jufferenwal via de Buitenkant naar de Dijkstraat en vice versa is dan niet meer mogelijk. Alleen bussen, taxi´s, bevoorradend verkeer en nooddiensten mogen er nog langs. De nieuwe situatie wordt met borden aangegeven. Het doorgaand verkeer moet voortaan gebruik maken van de binnenring (Schuttevaerkade de Pannenkoekendijk).

Sinds de afronding van de werkzaamheden aan het Rodetorenplein de afgelopen zomer is het plein ingericht als voetgangersgebied. Over het plein loopt een busroute met op het plein een bushalte. De parkeerplaatsen op het Rodetorenplein blijven voorlopig gehandhaafd, tot de bouwactiviteiten voor het bouwblok op het Rodetorenplein van start gaan.

Aantrekkelijke binnenstad

De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer van het Rodetorenplein komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare en parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 22-10-2009 tot 21-11-2009