Ingezonden persbericht



MAKING CONTAKT (voorpremière)
Q&A Richie Hawtin & Ali Demirel i.h.k.v. Amsterdam Dance Event (ADE)

Melkweg Cinema · vr 23 oktober · 19.00 uur · 10 (lidm. niet verplicht)
Vrijdag 23 oktober zal, in het kader van Amsterdam Dance Event, in Melkweg Cinema voor het eerst in Nederland de documentaire MAKING CONTAKT van Ali M. Demirel & Richie Hawtin te zien zijn. Minus, het label van bejubeld technoproducer Richie Hawtin, vierde met CONTAKT het tienjarig bestaan; een losse geïmproviseerde show met top dj's, live performances en visuals. Demirel en Hawtin legden de voorbereidingen en het event op perfecte wijze vast en geven met de film een unieke kijk achter de schermen van Minus. MAKING CONTAKT toont wat deze ietwat gekke, gepassioneerde en zeer gefocuste groep individuen drijft in hun poging de conventionele clubervaring te herdefiniëren.

Aansluitend aan de film zal er een Q&A zijn met Richie Hawtin en Ali Demirel.

MAKING CONTAKT - voorpremière
Ali M. Demirel & Richie Hawtin (DE 2009, 90 min.)
Afgewisseld met commentaar van artiesten, vrienden en medewerkers die het event mogelijk maakte, laat MAKING CONTAKT de hoogtepunten, dieptepunten, triomfen en op het laatste moment voorkomen catastrofes zien, waarmee de tour van het CONTAKT- event gepaard ging. Alle facetten die nodig zijn om een performance van deze immense grootte op gang te krijgen en de electronische beweging voorwaarts te stuwen worden in deze documentaire getoond.

WO 21 OKT t/m ZO 25 OKT
AMSTERDAM DANCE EVENT
Amsterdam Dance Event is 's werelds grootste club festival en Europa 's belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek. Met een bomvol programma verdeeld over maar liefst vijf dagen pakt de Melkweg dit jaar uit tijdens Amsterdam Dance Event. Met diverse live concerten en clubnights wordt een dwarsdoorsnede gegeven van waar de Melkweg voor staat op dancegebied; van de muzikale techno van Laurent Garnier tot dubstep en electronica van Boxcutter en van de knallende electro van Boys Noize tot de opzwepende liveshow van Simian Mobile Disco.