Ingezonden persbericht


Hilversum, 19-10-2009

UITREIKING AVRO GOUDEN RADIORING LIVE TE VOLGEN VIA INTERNET

De AVRO Gouden RadioRing wordt aanstaande vrijdag 23 oktober uitgereikt. De uitreiking in het AVRO-programma Schiffers.fm is live te volgen op radioring.avro.nl

Presentator Hans Schiffers maakt vrijdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur de winnaars bekend van de vier radioprijzen: de Gouden RadioRing (voor het beste radioprogramma van het jaar), de Zilveren RadioSter Man en RadioSter Vrouw (voor de beste radio-presentator van het jaar) en het Gouden Radio-Oortje (voor het beste radio-evenement van het jaar).

Voor de Zilveren RadioSter Man/Vrouw en het Gouden Radio-Oortje kan niet meer worden gestemd. Hiervoor zijn de stemmen - die voortkomen uit de stemming voor alle categorieën - al opgeteld. In totaal werd er 450.000 keer gestemd. Voor de categorie van het beste programma, de felbegeerde AVRO Gouden RadioRing zelf, kan nog wél worden gestemd. Voor de drie genomineerden volgt nog een tweede stemronde: van donderdag 22 oktober 10.00 uur tot vrijdag 23 oktober 14.00 uur.

De drie genomineerden voor de AVRO RadioRIng 2009 zijn:

-EkStra Weekend, de 3FM vrijdagavondkeetshow van AVRO-dj Gerard Ekdom en NPS-dj Michiel Veenstra. -GIEL!, (de veelbesproken 3FM-ochtendshow met VARA-dj Giel Beelen die dit seizoen een uur langer zendtijd kreeg en zijn petje definitief afzette. -Morgenstond, dé verrassing van dit jaar. Het is de ochtendshow van de regionale zender Radio NL met een landelijk bereik waar alleen Nederlandstalige muziek te horen is en 's ochtends dj Marcel de Vries, bijgestaan door 'Notaris Mulder'.

Op deze titels kan worden gestemd via 0909-8855. Bellers toetsen 1 voor EkStra Weekend, 2 voor GIEL! en 3 voor Morgenstond. Het SMS nummer is 2585. Wie een sms stuurt, tikt in: Ring 1 voor EkStra Weekend, Ring 2 voor GIEl!, Ring 3 voor Morgenstond.

Op www.radioring.avro.nl is vanaf vrijdagavond een reeks filmpjes te zien met alle winnaars, verliezers, backstage beelden en ander uniek materiaal over deze radiopublieksprijzen.