Bjørn Halvard Knappskog uit Oslo wordt de eerste Noorse wereldkampioen MONOPOLY

Knappskog wint 20.580 USD in nauwelijks 41 minuten en 30 seconden

Opmerking: foto's en videomateriaal van deze gebeurtenis kunnen worden gedownload van http://www.newsinfusion.com/monopoly.

LAS VEGAS--(BUSINESS WIRE)-- 20091023 --

In het snelste eindspel in de geschiedenis van het wereldkampioenschap MONOPOLY werd Bjørn Halvard Knappskog, een 19-jarige student uit Oslo, de jongste wereldkampioen MONOPOLY ooit. Hij sloot daarmee het tweedaagse toernooi in het Caesars Palace-hotel in Las Vegas af. Als winnaar van de 2009 MONOPOLY World Championships verwerft Knappskog internationale faam en mag hij de 20.580 dollar van de "bank" in een spel MONOPOLY in echt geld naar huis meenemen.

Knappskog, het zestiende reekshoofd, versloeg in zijn halve finale (waaraan nog 16 spelers deelnamen) Spanje, regerend wereldkampioen, en de vroegere wereldkampioenen Duitsland en Australië.

In de finale nam hij het op tegen Richard Marinaccio (Verenigde Staten), Oleg Korostelev (Rusland) en Geoff Christopher (Nieuw-Zeeland). Al vroeg in het spel ruilde Bjørn een rode straat in voor een lichtblauwe. Daarmee kreeg hij alle lichtblauwe eigendommen in zijn bezit en kon hij de hotels kopen die hem de nodige cash opleverden voor het vervolg van het spel. De Russische speler was de eerste die failliet ging, snel gevolgd door de Amerikaanse.

In het intense slotgevecht tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen werd voor het eerst dit jaar in competitie gebruikgemaakt van de "Speed Die"-dobbelsteen. De Nieuw-Zeelander belandde op de groene Pacific Avenue (met drie huizen), gooide een MR. MONOPOLY met de Speed Die en kwam zo automatisch op de volgende groene straat, de North Carolina Avenue, waarin twee huizen stonden. Hij had onvoldoende cash en eigendommen om de in totaal 1.600 dollar huur te betalen en was failliet. Meteen was Noorwegen wereldkampioen.

"Dit was mijn beste spel van het toernooi", wist Knappskog. "Het was mijn eerste professionele toernooi en het was heel leuk om hier te kunnen zijn. Het kon al niet meer kapot voor me, maar toch ben ik erg blij dat ik ook nog won."

"Wij zijn blij dat we Bjørn kunnen toevoegen aan de korte maar sterke lijst wereldkampioenen MONOPOLY", zei Helen Martin, global brand leader van MONOPOLY. "Van bij de eerste worp van de dobbelstenen bleek hij een zeer geconcentreerd speler, en hij stuurde ervaren MONOPOLY-toernooispelers naar huis."

Het eerste wereldkampioenschap MONOPOLY werd in 1973 georganiseerd in het Grossinger's Resort in New York. Sindsdien kroonden 12 MONOPOLY-cracks uit de Verenigde Staten, Ierland, Singapore, Italië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Nederland, Hongkong en Spanje zich tot wereldkampioen.

Meer informatie op www.monopoly.com.

Over HASBRO

Hasbro, Inc. (NYSE:HAS) is wereldwijd marktleider van vrijetijdsproducten en -diensten voor kinderen en het hele gezin, met een uitgebreid gamma merken en namen van de beste en bekendste ontspanningsproducten en -ervaringen ter wereld. Hasbro is een brand-driven, consumentgericht internationaal bedrijf dat allerlei speelgoed, spellen en gelicentieerde producten op de markt brengt, van traditioneel tot high-tech en digitaal, onder krachtige merknamen als TRANSFORMERS, PLAYSKOOL, TONKA, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, CRANIUM en WIZARDS OF THE COAST. Kom eens kijken hoe we door middel van onze merken het spelen inspireren, op http://www.hasbro.com. © 2009 Hasbro, Inc. Alle rechten voorbehouden

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Voor Hasbro, Inc.
Donetta Allen, 00-1-347-512-3170
dallen@hunterpr.com
of
Peter Burling, 00-44 797 432 3047
peter@brazenpr.com
of
Pat Riso, 00-1-413-526-2307

priso@hasbro.com

Ticker_symbol NYSE:HAS