Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 26 augustus 2009

LOWLANDS KLAPPER BURAKA SOM SISTEMA DOET DE BILLEN TRILLEN IN WATT

Momenteel is heel de wereld wild van Buraka Som Sistema's aanstekelijke percussieve ritmes, stuwende bassen en vinnige gastbijdragen van M.I.A., dj Znobia en Pongolove. Na de eerste succesvolle EP From Buraka To The World (2006) is er sinds begin dit jaar het album Black Diamond, met de floorfiller Sound Of Kuduro met M.I.A.. De Portugezen maken opzwepende muziek waarin de originele Angolese Kuduro wordt gemixt met stromingen als dubstep, grime, drum&bass, hiphop, techno en pop. Afgelopen weekend deed Buraka Som Sistema Lowlands flink dansen en op vrijdag 23 oktober moet ook Rotterdam er aan geloven. Swingender dan dit wordt het voorlopig even niet: FEEST met hoofdletters! De kaartverkoop voor Buraka Som Sistema in WATT (grote zaal) start op zaterdag 29 augustus.

Kuduro (letterlijke betekenis: harde kont) is een muziekstijl die eind jaren tachtig is ontstaan in Angola. Door de koloniale banden met Portugal infecteerde het snel de multiculturele underground-scene van Lissabon. En van daaruit is het Portugese Buraka Som Sistema één van de grote vaandeldragers van het genre. De drie producers Lil John, DJ Riot en Conductor geven er een Europese (dubstep) draai aan en komen onder de naam Buraka Som Sistema met een chaotisch maar overdonderend debuutalbum Black Diamond. Het album bevat een vlijmscherpe en explosieve mix van soca-, reggae- en dubritmes wat zorgt voor een even complex als opzwepend onderstel voor samples van Afrikaanse zang, soukous-gitaartjes en Portugese rap. Hun sound is net zo basgedreven als baile funk, maar schuurt ook langs electro rave en meer tropische invloeden als samba. Alles met uiteindelijk één doel: de billen moeten trillen. Dat dit aardig lukt is een understatement. Baile funk ambassadeur Diplo is alvast grote fan.

VR 23 OKTOBER 2009 - BURAKA SOM SISTEMA @ WATT (GROTE ZAAL)

Deuren open 23:00u / Aanvang programma 00:30u
Tickets a E 12,50 (excl. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 29 augustus te koop via de website van WATT, Primera, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.myspace.com/burakasomsistema

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /