Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 03-9-2009

RECORD AANTAL STEMMEN GOUDEN TELEVIZIER-RING

Het Nederlandse publiek stemt massaal op hun favoriete tv- en radioprogramma's. Drie dagen na de opening van de stemsite zijn er al meer dan 100.000 stemmen uitgebracht voor de Gouden Televizier-Ring, de AVRO Gouden RadioRing en alle overige publieksprijzen. Vorig jaar kwamen er gedurende de gehele stemperiode (3,5 week) in totaal 160.000 stemmen binnen.

'Alle records worden gebroken', zegt Peter Houben, hoofdredacteur van Televizier, het tv-magazine dat de verkiezing organiseert. 'In de historie van de Gouden Televizier-Ring zijn er nog nooit zoveel stemmen uitgebracht in zo'n korte tijd. Er komen op dit moment meer dan 1.500 stemmen per uur binnen.'Omroepen en makers van tv- en radioprogramma's mogen dit jaar voor het eerst promotie maken voor hun kanshebbende programma's en presentatoren. Die nieuwe regel is volgens Houben een van de voornaamste redenen voor het grote aantal stemmen. 'Maar ook de media besteden heel veel aandacht aan de verkiezing, en dat helpt natuurlijk ook', meent Houben.

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring en de AVRO Gouden RadioRing verloopt via Televizier.nl en eindigt op 30 september om 12.00 uur. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 23 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Het gala van de Gouden Televizier Ring 2009 wordt op 23 oktober aanstaande live uitgezonden door de AVRO op Nederland 1.


---