Ingezonden persbericht


Nieuwe cursusreeks 'De Kunst van het Kijken'

Op verzoek van diverse mensen wordt de cursus De Kunst van het Kijken opnieuw aangeboden op andere data. Deze tweede reeks zal plaatsvinden op de vrijdagen 23 en 30 oktober en op 6 en 13 november aanstaande. Ook dan weer de hele dag cursus vanaf 09u00 tot 17u30.

Bewuster leren kijken en hoe je dat doet, zal ook dan weer het onderwerp vormen van de lessen, de lezingen en de excursies. Hoe leren we wat we werkelijk zien als we kijken naar de dingen. We aanvaarden de wereld zoals die is, zonder dat we er ons vragen bij te stellen. Maar hoe zit een en ander in elkaar in onze beleving? Hierover geeft Michel Lafaille (1951) een vierdaagse cursus op diverse plaatsen in het land. Respectievelijk in de binnenstad van Tiel, de uiterwaarden van de Waal te Varik, het loofbos te Zoelen en de tuin en het park van Paleis Het Loo te Apeldoorn.

Kijken wordt zien, zien wordt waarnemen. Altijd komt het er op aan om de wereld die ons omringt op een juiste en scherpe manier te interpreteren, het landschap te lezen. Dat kijken is vervolgens in het eigen werk of leven te gebruiken; hetzij kunstzinnig, organisatorisch of communicatief.

Michel Lafaille is tuin- en landschapsontwerper maar ook theaterregisseur, schrijver en fotograaf. Door te analyseren wat hij ziet, te beschrijven en te fotograferen heeft hij geleerd beter te kijken naar zijn omgeving. De cursus zal dan ook worden opgeluisterd met eigen foto's van zijn reizen.

De deelname prijs is 950 euro (plus btw) inclusief koffie, lunch, drankje en een uitgebreide cursusmap. Deze vier dagen zijn bestemd voor iedereen die op zoek is naar verdieping in het leven of het werk.