Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 6 oktober 2009

GENOMINEERDEN BLIJ MET NOMINATIE GOUDEN TELEVIZIER-RING

Linda de Mol is erg blij dat ze voor de zesde keer genomineerd is voor De Gouden Televizier-Ring. De presentatrice hoorde afgelopen weekend het goede nieuws. 'Dit is fantastisch. Ik vind het erg leuk dat we wederom genomineerd zijn. Het is een waardering van de kijker. Zeker nu we het laatste seizoen van Gooische Vrouwen uitzenden'. Linda de Mol werd in 1993 en 2000 genomineerd met haar programma Love Letters en nu voor de vierde achtereenvolgende keer met Gooische Vrouwen.

Ook presentatrice Yvon Jaspers is erg blij met de nominatie voor Boer zoekt Vrouw Extra. Het programma werd één keer eerder, in 2005, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. 'Dit programma wordt met zoveel liefde gemaakt. Het is een waardering van de kijker. Niet alleen voor mij als presentatrice, maar vooral voor het team dat Boer zoekt Vrouw al een paar seizoenen maakt'.

Voor Pieter Jan Hagens, presentator van Wie is de Mol, komt de nominatie voor de Gouden Televizier-Ring 2009 als een grote verrassing. 'We zijn al een half jaar niet op de buis geweest. Blijkbaar hebben we een erg sterke achterban die allemaal een stem hebben uitgebracht. En het succes is natuurlijk ook te danken aan mijn voorgangers, Angela Groothuizen en Karel van de Graaf'.

De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2009 hebben inmiddels de agenda vrijgemaakt en zullen allemaal aanwezig zijn bij de live verkiezing op vrijdagavond 23 oktober aanstaande in Koninklijk Theater Carré. De tellers staan dan weer op nul en het Nederlandse publiek kan tijdens de live uitzending bepalen wie dit jaar de prestigieuze Gouden Televizier-Ring mee naar huis mag nemen. De AVRO zendt het grootste gala van Nederland rechtstreeks uit op Nederland 1.



Algemene omroepvereniging AVRO