Ingezonden persbericht


Persbericht Symposium OV en Randstad

De Randstad is onze economische motor, het sociale en het culturele brandpunt van ons land. In de regeringsverklaring van dit kabinet is ruime aandacht voor de Randstad, dit gebied biedt ons kansen en mogelijkheden tot grote ambities. Het is echter ook een gebied met knelpunten: de bereikbaarheid is daar een belangrijk voorbeeld van. Om dit probleem op te lossen speelt het openbaar vervoer een belangrijke rol. Dit onderwerp staat centraal tijdens het symposium OV en Randstad dat op 23 oktober wordt georganiseerd door ROVER en Connexxion.

Prioriteit voor het ontwikkelen van het stoptreinennet tot metrokwaliteit, investeren vanuit exploitatieve knelpunten en overheidszeggenschap over het OV in vervoersbonden zijn onderwerpen die tijdens het symposium aan bod komen. Met het symposium wil ROVER stimuleren tot nadenken over de rol van openbaar vervoer in de groeiende Randstad. Het symposium wordt in samenwerking met Connexxion georganiseerd.

Na een algemene opening kan de bezoeker kiezen tussen de workshops Investeren, Exploiteren en Besturen. Gastsprekers van onder meer Connexxion, NS, GVB, de Consumentenbond, FNV Bondgenoten en ROVER belichten de onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken.

Hoe kunnen we in onze drukke metropool de bereikbaarheid verbeteren? Hoe kunnen we mensen stimuleren het openbaar vervoer te gebruiken? Het symposium kan daar wellicht antwoorden op geven. Het symposium vindt plaats op vrijdag 23 oktober vanaf 14:00 uur in het hoofdkantoor van Connexxion in Hilversum.

Symposium 'OV en Randstad' door ROVER en Connexxion Vrijdag 23 oktober, vanaf 14:00 uur
Adres: Laapersveld 75, Hilversum
Meer informatie: 033-4220460



Ingezonden persbericht