Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 23 oktober 2009

Rosita de Vries / Marije Versteeg: 053-4555588

Verdachte aangehouden
Almelo
De politie heeft 22 oktober omstreeks 09.00 uur een 25-jarige Almelose eigenaar van het bedrijfspand, waar de hennepkwekerij op 2 oktober is ontdekt, aangehouden (zie onderstaand persbericht). De 25-jarige heeft zichzelf aan het politiebureau in Almelo gemeld. Onderzocht wordt of hij ook de eigenaar van de kwekerij is.

Persbericht van 2 oktober jl.:

Hennepplantage ontdekt

Almelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op donderdagavond 2 oktober een inwerking zijnde hennepkwekerij op het bedrijvenpark Twente in Almelo aangetroffen.

Op donderdagavond 2 oktober omstreeks 21.00 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op het bedrijvenpark Twente in Almelo. In een bedrijfspand werden in totaal 672 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij. (2009038357)

Dineren in restaurant zonder te betalen Enschede
De politie Twente heeft op 22 oktober een 26-jarige Enschedeër aangehouden voor flessentrekkerij. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie hoopt nog een tweede aanhouding te verrichten.

Op donderdag 22 oktober omstreeks 17.00 uur heeft de 26-jarige samen met zijn vriendin gedineerd in een restaurant aan de Noord Esmarkerrondweg. Als blijkt dat zij de rekening niet kunnen betalen belt de eigenaar de politie. Inmiddels is de vriendin vertrokken om geld te regelen. Als zij echter niet terugkomt, houdt de politie de 26-jarige aan voor flessentrekkerij, mede omdat het stel dit vaker heeft gedaan. De 26-jarige is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. De politie verwacht op korte termijn de tweede verdachte te kunnen aanhouden. (2009045291)

Politie Twente waarschuwt voor valse nota's Twente
De politie Twente waarschuwt ondernemers alert te zijn op zogenaamde spookfacturen.

In oktober zijn bij de politie, in heel Nederland, diverse meldingen binnengekomen van ondernemers dat zij een nota van de firma Credit Management uit Amsterdam hebben ontvangen. Dit terwijl er geen order voor een Office 9 Pro pakket is gedaan door de betrokkenen. Uit onderzoek is gebleken dat het vermoedelijk om poging tot oplichting gaat. Meer informatie over dit bedrijf is te vinden op het landelijke meldpunt Acquisitiefraude (SAF). Bedrijven die een dergelijke factuur hebben ontvangen kunnen contact opnemen met de SAF. Dit kan via de site of telefonisch via 055-5059780. (2009045059)

Dronken automobiliste veroorzaakt éénzijdig ongeval, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 30-jarige automobiliste uit Enschede raakte vrijdagochtend 23 oktober haar rijbewijs kwijt, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 23 oktober omstreeks 03:30 uur kreeg de politie melding van een éénzijdige aanrijding op de B.W. ter Kuilestraat in Enschede. Een 30-jarige automobiliste uit Enschede verloor de controle over haar voertuig en reed op de B.W. ter Kuilestraat tegen een geparkeerde auto. Vervolgens verliet zij de plaats van het ongeval. Enige tijd later kon de politie de vrouw aanhouden. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw alcohol genuttigd had, werd zij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,7 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd. (2009045373)

Vrouw krijgt rode kaart en mag één jaar lang geen bezoek brengen aan 400 winkels

Enschede

Een vrouw uit Enschede heeft donderdag 22 oktober een rode kaart ontvangen en mag één jaar lang geen bezoek brengen aan alle 400 aangesloten winkels in Enschede.

Donderdag 22 oktober omstreeks 17:15 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede dat een vrouw, een 33-jarige inwoonster van Enschede, een jas meenam zonder deze te betalen. De vrouw werd aangehouden door het winkelpersoneel, waarna zij kon worden overgedragen aan de politie.

Omdat de vrouw al in het bezit was van een gele kaart, heeft zij in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De vrouw mag aan alle aangesloten winkels in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt. (2009045289)

Huisverbod uitgereikt

Tubbergen

Een 44-jarige man uit Tubbergen heeft donderdag 22 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. (2009045192)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Controle fietsverlichting

Rijssen

Op donderdag 22 oktober tussen 19:00 en 21:15 uur controleerde de politie fietsers op de Haarstraat en de Elsenerstraat in Rijssen op het gebruik van juiste fietsverlichting. In totaal hadden 13 fietsers hun fietsverlichting niet in orde en kregen daarvoor een bekeuring. De bekeuringen bedragen E 41,- voor personen vanaf 16 jaar en E 18,- voor kinderen van 12 t/m 15 jaar.

Politie Twente controleert de komende periode extra op een juiste fietsverlichting om de veiligheid op de weg te vergroten.

De politie treedt waarschuwend en adviserend op als een fietser wel verlichting voert, maar niet conform de regelgeving. Met een juiste fietsverlichting kunnen fietsers obstakels op de weg beter zien, terwijl andere verkeersdeelnemers de fietsers beter opmerken. Zorg dus altijd voor een juiste fietsverlichting: niet alleen voor u, ook voor andere verkeersgebruikers! (2009045328)

---- --