Gemeente Tilburg

Gemeente huurt 122 werkplekken in Spoorzone

In bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen, vanaf 1 januari 2012

Het college heeft besloten 122 werkplekken te huren in het toekomstige bedrijfsverzamelgebouw voor Werk en Inkomen. Dit pand zal gebouwd worden op de locatie Zwijsen in de Spoorzone. Medewerkers van Sociale Zaken krijgen vanaf
1 januari 2012 daar hun werkplek. Ook het UWV WERKbedrijf verhuist naar het bedrijfsverzamelgebouw.
Wethouder Paul Huijgen (sociale zaken en armoede) "Samen met het UWV hebben we afgesproken dat we de werkloosheid in Tilburg langdurig terug gaan dringen, door onder meer onze dienstverlening te bundelen. Voor zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden. Zodat zij op één plek terecht kunnen voor al hun zaken over werk, inkomen, scholing, beroepskeuze en loopbaanontwikkeling. En dat zij één aanspreekpunt hebben, zodat het onderscheid tussen de verschillende instanties voor de klanten verdwijnt. Een gezamenlijk bedrijfsgebouw maakt die aanpak zichtbaar." Aan de wens voor gezamenlijke huisvesting wordt op dit moment al invulling gegeven. Ongeveer 35 medewerkers van Sociale Zaken werken al vanuit de huidige locatie van het UWV WERKbedrijf aan de Besterdring.
Spoorzone
In de Spoorzone komt op de locatie Zwijsen onder andere ruimte voor kantoorgebouwen. Het bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen maakt deel uit van een groter bouwproject, waarin onder andere plek komt voor studentenhuisvesting en mogelijk De Nieuwste School. De gemeente huurt de werkplekken voor de duur van tien jaar. De betrokken partijen hebben de ambitie uitgesproken dat het bedrijfsverzamelgebouw groen en duurzaam gebouwd wordt.
Het college ziet de verhuizing van een deel van het ambtenarenapparaat als aanjager van de kantoorontwikkeling in het gebied. "Bovendien voorkomen we hiermee het vertrek van het UWV uit onze stad. Zij willen hun huisvesting concentreren op enkele plekken, waarbij ook Eindhoven een optie was. Nu blijven honderd banen behouden voor Tilburg", licht wethouder Huijgen de keuze toe.
Kosten
De verwachting is dat de geplande huisvesting in het bedrijfsverzamelgebouw ongeveer 300.000 euro aan structurele meerkosten met zich meebrengt. Het college stelt daarom aan de raad voor om een structureel budget van 300.000 euro ten laste van de algemene middelen beschikbaar te stellen, met ingang van 2012. Voor de jaren 2012 en 2013 stelt het college aan de raad voor om incidentele budgetten van respectievelijk 175.000 euro en 338.000 euro ten laste van de algemene middelen beschikbaar te stellen voor incidentele kosten zoals dubbele huur.
Het in dit persbericht genoemde collegebesluit is een ontwerpbesluit. Dit besluit wordt voorgelegd aan de raadscommissie Economie en de gemeenteraad van 14 december.


Noot voor redacties



Gemeente Tilburg