Ingezonden persbericht


Persbericht

Stemmen voor de partijleider van de Italiaanse Partito Democratico ook in Groningen!

Ook in Groningen kunnen de Italianen stemmen voor de nieuwe partijleider van de Partito Democratico die later als kopman aan de landelijke verkiezingen zal meedoen. De Partito Democratico is de Italiaanse sociaal democratische partij vergelijkbaar met de Nederlandse PvdA.

Alle Italianen die wonen of tijdelijk verblijven in Groningen en omstreken en die ouder zijn dan 16 jaar kunnen deelnemen aan deze verkiezing.

Dat zowel leden als ook de sympathisanten van deze partij kunnen kiezen voor de partijleider is nieuw en geeft aan dat het kunnen deelnemen aan de democratie binnen deze partij niet meer voorbehouden is aan mensen met een partijlidmaatschap. De rechtstreekse keuze van de politiek leider in de partij is ook een breuk met de manier van politiek bedrijven uit het verleden in Italië en is een duidelijk antwoord op het centralistische en autocratische systeem van Berlusconi.

Er zijn drie kandidaten waar op gestemd kan worden:

Pier Luigi Bersani
Pierre Luigi is al meerdere ministers geweest met in zijn portefeuille economische zaken,

Dario Franceschini
Dadio is de huidige (ad interim) partijsecretaris van de Partito Democratico,

Ignazio Marino
Ignazio is een internationaal goed bekend staande Chirurg en is momenteel parlementariër met in zijn portefeuille ethische kwesties zoals euthanasie,

Datum: 25 oktober 2009
Plaats: PvdA Pand Haddingestraat 10 (naast de parkeergarage) Tijd: 10.00-20.00 uur

Noot:

Ingezonden persbericht