Ingezonden persbericht


Volvo Ocean Race Game genomineerd voor Dutch Game Award

De Volvo Ocean Race Game van UnitedGames is genomineerd voor de Dutch Game Awards 2009. In de categorie "Best advergame" mag de game het gaan opnemen tegen andere Nederlandse producten.

De Dutch Game Awards worden dit jaar uitgereikt tijdens het Awards Dinner op donderdag 12 november, de eerste van twee dagen Game in The City in Amersfoort. Door een vakjury worden de ingezonden games bekeken en beoordeeld. UnitedGames besloot om dit jaar hun Volvo Ocean Race Game in te zenden, de game die parallel liep aan de Volvo Ocean Race, een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld.

De Volvo Ocean Race Game is een browserbased massive multiplayer online game, waar meer dan 220.000 spelers aan meegedaan hebben. Spelers kunnen een profiel aanmaken, vrienden opzoeken of maken, groepen vormen en vooral deelnemen aan de spannende realistische race. Elke 10 minuten wordt de virtuele weerssituatie en de positie van de spelers vernieuwd en kunnen spelers hun koers en type zeilen bepalen, om zo als eerste over de streep te komen.

"De Dutch Game Awards zijn een erg goed initiatief om de volwassen gamesindustrie in Nederland beter onder de aandacht te brengen en wij zijn dan ook erg blij dat we genomineerd zijn. Een award zou een prachtige beloning zijn voor alle inspanningen van het team", aldus Marijn Harinck, CEO van UnitedGames.

Voor meer informatie over de Dutch Game Awards:

http://www.gameinthecity.nl/2009/dutch-game-awards/

Over UnitedGames
UnitedGames is ontstaan in 2007 en is toonaangevend Europees uitgever van massive multiplayer online games (MMO Games). Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. UnitedGames bestaat uit mensen met een passie voor gaming en het creëeren van sublieme online entertainment. Het bedrijf tilt de online gaming ervaring naar een hoger niveau voor gamers en biedt een volledig services portfolio voor ontwikkelaars, met volledige marketing, lokalisatie en ondersteuning door heel Europa. Ook ontwikkelt UnitedGames haar eigen online games for een breed publiek. Het portfolio van het bedrijf bevat meer dan 20 MMO Games. Deze games worden gespeeld door 17 miljoen mensen in 178 verschillende landen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.unitedgames.com.