Ingezonden persbericht


Persbericht

"Mijn Wijk" in De Kamers

Korte films voor en door Amersfoorters uit alle wijken: vrijdagmiddag 6 november om 16.00 in De Kamers.

Het Amersfoortse filmfestival SCENECS is dit jaar de straat opgegaan met haar project "Mijn Wijk!" Filmfestival SCENECS geeft professionele nieuwe filmmakers en debutanten de kans zich te presenteren aan een groot publiek. Maar SCENECS is ook op zoek gegaan naar nog onbekend talent in de directe omgeving. Voor het project "Mijn Wijk" werden daarom alle inwoners van de stad Amersfoort uitgenodigd om een korte film te maken van de wijk waarin ze wonen.

De films moesten aan bepaalde eisen voldoen. Maximaal 7,5 minuten, gerealiseerd door minstens tien personen uit dezelfde wijk en ten minste drie van de vijf hoofdthema's bevatten: Cultuur in mijn Wijk, Talent in mijn wijk, Diversiteit in mijn wijk, Wonen in mijn wijk en Veiligheid in mijn wijk.

Er is enthousiast gereageerd op de oproep en het resultaat mag er wezen! Er wordt in alle geselecteerde producties steeds op heel eigen wijze een prachtig beeld gegeven van de diversiteit en variatie in de wijken. Zeker de moeite waard om te bekijken. En dat kan: de films gaan in première op vrijdagmiddag 6 november om 16.00 in De Kamers. Tijdens deze middag, die SCENECS organiseert in samenwerking met SWA en de Kamers, worden de resultaten van het project gepresenteerd en vertoond in bijzijn van de makers. Een uitstekende gelegenheid om bewoners uit andere wijken te ontmoeten en elkaars films te bekijken.

De beste film maakt kans op een prachtige SCENECS Wijk Award in de vorm van een Gouden Keitje, ontworpen door kunstenaar Ellis de Kreij. De jury bestaan uit: Pieter Erkelens (directeur theater De Flint), Gerard de Kleijn (directeur "Amersfoort in C), Dennis Sille (Citymarketeer gemeente Amersfoort) en Arie Keijzer (directeur Scholen in de Kunst). De uitreiking van de beeldjes zal plaatsvinden tijdens de officiële SCENECS Grand Gala Award uitreiking op 7 november in Stadshal De Flint.

De producties worden ook tijdens het SCENECS filmfestival vertoond op 6, 7 en 8 november. Alle films zullen in november bovendien op Omroep Amersfoort te zien zijn. Na het filmfestival maken ze een tournee langs de diverse wijkcentra. Tenslotte zal er een DVD worden geproduceerd die via Internet voor de bewoners van de wijk te bestellen is.

Voor meer informatie: www.dekamers.nl / www.scenecs.com

Einde persbericht


---

Noot voor redactie,