Politie Zeeland


---


O-3272-2009 Mannen aangehouden op verdenking van diefstal, Tholen
Door de politie zijn afgelopen nacht twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van elektriciteitskabel.
Agenten zetten rond 02.00 uur op de Nieuwe Postweg een personenauto aan de kant om deze te controleren. Achter het stuur zat een 35-jarige man uit Bergen op Zoom, naast hem zat een 23-jarige man uit de gemeente Tholen. Op de achterbank lag een flinke hoeveelheid elektriciteitskabel, deels afgedekt met een doek. Op de vraag hoe ze daar aan kwamen, verklaarden ze dat ze de kabel hadden gevonden op de Oesterdam. Omdat dit niet geloofwaardig overkwam, werden beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tholen. Uit navraag bleek dat de 35-jarige man niet in het bezit was van een rijbewijs.
Ook de personenauto werd overgebracht naar Tholen voor nader onderzoek. In de auto werden een stroomstootwapen en inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslaggenomen.
Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn beide mannen vanmiddag weer in vrijheid gesteld.


O-3273-2009 Hulpvaardige burgers
Afgelopen maandagmorgen kwam er bij de politie een melding binnen dat een trein was weggereden met daarin twee kleine kinderen zonder moeder.
Een moeder stond op het station in Krabbendijke te wachten op de trein. Haar twee kindjes van 9 maanden en 2 jaar oud zaten in de buggy. Het instappen in de trein leverde wat problemen op met de buggy en de moeder werd dan ook geholpen door enkele hulpvaardige burgers. Toen de buggy net in de trein stond, gingen plotseling de deuren dicht en stond de moeder nog op het perron. Ze zag de trein met haar twee kinderen wegrijden richting Goes.
Tijdens het aanrijden, kregen agenten de melding dat degenen die hadden geholpen bij het instappen zich hadden ontfermd over de kindjes en waren uitgestapt op het station in Kruiningen. Daar zou op de komst van de politie worden gewacht.
Daar werden de twee kindjes, die enigszins overstuur waren, opgevangen door de agenten. Na enkele minuten kwam de vader al met de auto aangesneld waarna hij met zijn kinderen herenigd werd. Omdat hij zo blij/emotioneel was, heeft hij de jongen en het meisje die zich tijdelijk over de kinderen hadden ontfermd, met 50 euro beloond.