Gemeente Zaanstad

21-10-2009
Opening eerste beweegplek in Zaanstad

Morgen wordt de eerste beweegplek in Zaanstad in gebruik genomen. De beweegplek is tot stand gekomen in samenwerking met bewonerscommissie `1507', Parteon en Evean en gemeente Zaanstad. De materialen zijn geplaatst aan het Elsbroekplantsoen, vlakbij het verzorgingshuis van Evean. Wethouder Ronald Ootjers neemt de openingshandeling voor zijn rekening.

Sport is één van de speerpunten in het gemeentelijke beleid. De gemeente wil niet alleen een kwaliteitsimpuls geven aan de sportcomplexen in Zaanstad, maar ook meer mensen in beweging krijgen. Eén van de bevolkingsgroepen die nu nog niet zoveel sporten is de groep bewoners vanaf 50 jaar. De beweegplek in Westerwatering kan dan daar verandering in brengen.

In het Elsbroekplantsoen zijn verschillende toestellen geplaatst. Zo staat er een bruggetje waarmee de conditie getraind kan worden of een zitpaal waar men zowel aan kracht als lenigheid kan werken. Daarnaast is er in het plantsoen ook een jeu de boules baan en een groot schaakbord. De toestellen zijn weer en wind bestendig en kunnen tegen een stootje. Dit jaar worden nog twee beweegplekken opgeleverd, één in Poelenburg en één bij zorgcentrum Saenden. Omwonenden zijn uitgenodigd om na de opening ook meteen een partijtje jeu de boules te spelen.

Programma:
15.00 uur Ontvangst in verzorgingshuis Evean
15.15 uur Officiële opening door wethouder Ronald Ootjers 15.30 uur Partijtje jeu de boules met omwonenden