Gemeente Zaanstad

19-10-2009
Vanaf januari negen nieuwe aanbieders huishoudelijke hulp Meer keuze voor bewoners in Zaanstad

In Zaanstad wordt het aantal organisaties voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) huishoudelijke hulp behoorlijk uitgebreid. Vanaf 1 januari 2010 kunnen bewoners uit dertien aanbieders kiezen inclusief de vier huidige aanbieders. Voor inwoners die nu al gebruik maken van deze vorm van hulp hoeft niets te veranderen, als zij dat niet willen. Nieuwe cliënten met een Wmo indicatie krijgen vanaf volgend jaar meer keus. Zij kunnen nu ook kiezen voor kleine organisaties die in de wijk werken.

De regio Zaanstreek Waterland heeft een verplicht traject van Europese aanbesteding doorlopen voor de selectie van aanbieders zodat verschillende leveranciers kans maken op een overeenkomst. Op deze aanbesteding is ingeschreven door 13 aanbieders. Alle aanbieders voldeden aan de gestelde kwaliteitseisen, bijvoorbeeld het in dienst hebben van vakbekwaam personeel, vaste contactpersonen en een goede bereikbaarheid.

In Zaanstad zijn vanaf 1 januari de volgende aanbieders actief: Cordaan (werkt onder de naam Thuis Zaanstad), Thuiszorg Service Nederland/Evean, VIVA! zorggroep en Stichting De Omring. Deze vier aanbieders worden vanaf 1 januari aangevuld met het Hervormd Centrum Pennemes, Joost Zorgt, ODION, Saen Professionals, Stichting Doopsgezind Zorgcentrum Het Mennistenerf, Stichting Thuiszorg Diakonie Wmo, Tzorg, Zorgcentrum Saenden en Zorgcentrum Torenerf.

In het kader van de Wmo is de gemeente verantwoordelijk voor het regelen van hulp bij het huishouden als iemand niet goed meer in staat is het huishouden te doen. Deze taak past goed bij de inzet van de gemeente Zaanstad: meedoen mogelijk maken!

U kunt met vragen over Wmo en de huishoudelijke hulp terecht bij het Wmo loket Zorgzaan: 0800 - 22 33 44 5 (gratis)