De steunkous gaat met z'n tijd mee


Comfortkousen.nl zoekt vrouwen en mannen voor een gebruikerstest

BAARN, 20091023 -- Voor veel vrouwen en mannen is het dagelijks een herkenbaar probleem. Opgezwollen enkels, opkomende spataderen en vermoeide benen na een dag lang staan op het werk of een lange reis met de bus of het vliegtuig. De webwinkel comfortkousen.nl biedt uitkomst voor mannen en vrouwen. Comfortkousen zijn modieuze elastische steunkousen, zitten comfortabel en verlichten beenklachten. De winkel zoekt nu vrouwen en mannen die gedurende 2 weken een comfortkous willen dragen en verslag doen van hun bevindingen.

Goed bewegen met voeten en benen is de remedie tegen beenklachten. In de praktijk ontbreekt helaas tijdens het werk de mogelijkheid om de benen goed in beweging te houden. Als je als stewardess assisteert bij de incheck-automaat op Schiphol moet je blijven staan. Even weglopen of met de benen wiebelen kan niet. Ben je op reis met de bus naar Rome, dan zit je uren achtereen op je stoel. Eenmaal op de plaats van bestemming start direct het tourprogramma en leg je waarschijnlijk meer kilometers af dan je gewend bent. Aan het einde van de dag zit de reis je letterlijk in de benen.
Zwangere vrouwen lopen om een andere reden meer risico op klachten. Bij hen hebben hormonen en de groeiende baarmoeder een nadelig effect op de bloedsomloop en de afvoer van vocht.

Comfortkousen zijn een preventieve oplossing voor beenklachten. De kousen bieden comfortabele ondersteuning, verlichten de beenklachten en verminderen het risico op spataderen en trombose. Comfortkousen zijn modieuze steunkousen voor dames en heren. Ze gaan met hun tijd mee en zijn tegenwoordig in diverse kleuren verkrijgbaar als panty, panty-kous, stay-up kous, katoenen kniekous. Het unieke aan een comfortkous is de compressie die rond de enkel sterk is en gelijkmatig naar boven toe afneemt. De druk bevordert de vochtdoorstroming en bloedsomloop in de benen.

In de medische wereld worden dit therapeutisch elastische kousen genoemd. Comfortkousen vallen onder de categorie klassen A en 1, steunkousen met een lichte compressie. De kousen met een zwaardere compressie worden aangemeten door een specialist en zijn onderdeel van een therapeutische behandeling.

Nieuw zijn de sport compressiekousen. Fanatieke hardlopers, mountain-bikers en nordic walkers hebben de voordelen van deze kousen inmiddels ontdekt. De compressie voorkomt te veel ophoping van vocht in de benen tijdens de sportactiviteit waardoor het uithoudingsvermogen verbetert en daarmee de prestaties. Tegelijkertijd zorgen de sport compressiekousen er voor dat de spieren sneller herstellen na een inspanning.

Comfortkousen.nl is een nieuwe webwinkel met een ruim assortiment modieuze steunkousen en sport compressiekousen. Samen met geïnteresseerden, vrouwen en mannen met een staand beroep en klanten inventariseert Comfortkousen.nl de gebruikers ervaringen.
Voor de gebruikers test, die wordt begeleid door twee oedeemtherapeuten, zoekt Comfortkousen.nl vrouwen en mannen die gedurende 2 weken een comfortkous willen dragen en verslag doen van hun bevindingen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website www.comfortkousen.nl.





Ingezonden persbericht