Ingezonden persbericht

VITOL SLUIT OVEREENKOMST VOOR OVERNAME ANTWERPSE FACILITEITEN VAN PETROPLUS

Rotterdam, 23 oktober 2009 - Vitol Tank Terminals International B.V. ("VTTI") en dochteronderneming, Eurotank Belgium BV, onderdeel van de Vitol Groep ("Vitol") hebben vandaag een koopovereenkomst gesloten met Universal Holding B.V. en Petroplus International B.V., onderdeel van Petroplus Holding AG ("Petroplus") (SIX: PPHN) voor een belang van 100% in Petroplus Refining Antwerp N.V. en Petroplus Refining Antwerp Bitumen N.V. (de "bedrijven").

De bedrijven zijn gevestigd in de Haven van Antwerpen en zijn verbonden met een omvangrijk netwerk van pijpleidingen die uitgebreide faciliteiten bieden voor de op- en overslag van ruwe olie, halffabrikaten en eindproducten.

De bedrijven beschikken over een van de grootste bitumen producerende eenheden in de Benelux, met een capaciteit van ongeveer 875.000 ton per jaar, een hydrotreatment eenheid met een capaciteit van 22.300 barrels per dag en een op- en overslag capaciteit van ongeveer 450,000 cbm na uitbreidingsinvesteringen.

De koopprijs, zoals overeengekomen in de transactie, bedraagt USD 25 miljoen exclusief de geschatte voorraden. De koop zal naar verwachting in het vierde kwartaal 2009 worden afgerond en is, naast andere voorwaarden, afhankelijk van goedkeuring door relevante autoriteiten en wetgeving.

In reactie op de aangekondigde koop, merkte Ian Taylor, President en CEO van Vitol op:

"We zijn erg verheugd dat wij de Antwerpse activiteiten aan onze bestaande portfolio van bedrijven kunnen toevoegen. Deze verwerkings- en opslagfaciliteiten bevinden zich op een uitstekende locatie in het belangrijkste petroleum raffinage- en handelscentrum van Noord-West Europa. Het voegt een belangrijke capaciteit toe aan ons bestaande terminal netwerk en biedt een goede synergie met onze wereldwijde activiteiten."

De Vitol Groep is opgericht in 1966, opereert wereldwijd en is een van de grootste onafhankelijke fysieke oliehandelaren. Met een omzet van USD 191 miljard in 2008 verplaatst Vitol meer dan 5 miljoen barrels ruwe olie en olieproducten per dag.

Naast Antwerpen heeft Vitol ook een raffinaderij in Fujairah. Om het aanbod en de product afname van ruwe olie te beheren, heeft zij ook een lange-termijncontract met de Noord-Atlantische raffinaderij in Newfoundland. De opslag en terminal divisie, VTTI, heeft een aantal grote terminals in Amsterdam, Rotterdam, Fujairah en Argentinië en is 49% aandeelhouder van de Ventspils terminal in Letland. De huidige opslagcapaciteit is wereldwijd meer dan 4 miljoen cbm.

Petroplus Holdings AG is de grootste onafhankelijke raffinaderij en handelaar van petroleum producten in Europa. Petroplus focust zich op raffineren en heeft momenteel zeven raffinaderijen door heel Europa. Deze raffinaderijen hebben een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 864.000 barrels per dag.

Meer informatie over de Vitol Groep en VTTI kunt u vinden op de websites www.vitol.com en www.vtti.com

Noot voor de redactie (