Gemeente 's-Hertogenbosch

21-10-2009
Deelname burgemeester delegatie bisdom bezoek aan Rome

Op uitnodiging van Bisschop, Mgr. A. Hurkmans, neemt burgemeester Rombouts, samen met zijn echtgenote, gedurende twee dagen deel aan het bezoek van een grote delegatie uit het bisdom Den Bosch aan Rome, als onderdeel van de viering van 450 jaar Bisdom Den Bosch. In 2009 bestaat het bisdom 450 jaar. Deze gelegenheid gaat niet ongemerkt voorbij. In de afgelopen maanden hebben al vele activiteiten plaatsgevonden. In het Jaar van de Evangelisatie, dat als thema gekozen is voor het jubileum, wil het bisdom parochianen en pastores, koren, schuttersgilden, jongeren, ouderen en gezinnen in de gelegenheid stellen met elkaar op weg te gaan naar Rome, het hart van de Rooms-katholieke kerk. In periode 25-30 oktober 2009 organiseert het bisdom een jubileum bedevaart (ruim 1000 deelnemers) onder leiding van de Bisschop naar Rome met onder andere een audiëntie bezoek bij de Paus op 28 oktober.

Het bisdom is nog steeds een belangrijke instelling in onze stad. Historisch, religieus, cultureel en economisch. Het stadsbestuur hecht zeer aan goede verhoudingen met alle instellingen in de stad. In dit kader vinden wij het passend, dat de burgemeester als stedelijke vertegenwoordiger met zijn echtgenote - zij reist op eigen kosten mee
- participeert in dit bijzondere bezoek aan Rome. De burgemeester neemt, op woensdag (28/10) en donderdag (29/10) deel aan het programma.
Het bezoek aan Rome wordt door de burgemeester ook gebruikt om op vrijdag(30/10) kennis te maken met de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Rome en de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad. Deze bezoeken staan in het teken van de inspanningen om ook het museum in Venetië, waar drie werken hangen van Jheronimus Bosch, te laten participeren in het project Jheronimus Bosch 500.