NIOD


NIOD en CHGS winnen Week van de Geschiedenisprijs

Het NIOD en het CHGS hebben met de organisatie van het filmsymposium 'Propaganda! Regie van Oorlog en Vrede' de Week van de Geschiedenisprijs gewonnen. De jury maakte de winnaar 24 oktober bekend tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Amsterdamse Hotel Krasnapolski. De publieksprijs ging naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

De Week van de Geschiedenisprijs wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt en gaat naar een instelling die een breed publiek op de meest aansprekende manier voor de geschiedenis weet te boeien. Het NIOD en het CHGS waren één van de tien genomineerden uit 520 inzendingen, die in het kader van de Week van de Geschiedenis een activiteit hadden georganiseerd over het thema Oorlog en Vrede.

De instituten wonnen de wedstrijd met de organisatie van het filmsymposium 'Propaganda! Regie van Oorlog en Vrede', dat op 18 oktober plaatsvond in Pathé Tuschinski. Uniek was de vertoning van een beruchte antisemitische nazifilm uit 1940, die nu voor het eerst na de oorlog in het openbaar vertoond is.

Meer informatie over het filmsymposium 'Propaganda! Regie van Oorlog en Vrede'