DeGraaf Grand Prix Team scoort slechts drie punten in Maleisië na goede kwalificatie

De Shell Advance Motorcycle Grand Prix heeft het DeGraaf Grand Prix Team slechts drie punten opgeleverd. Na de geweldige tweede en derde startrij kwalificatie op de zaterdag, wist alleen de Zwitser Randy Krummenacher punten te scoren voor het DeGraaf Grand Prix Team. Danny Webb kwam na een goede start in de eerste ronde ten val en wildcard rijder Blake Leigh-Smith deed het goed door de race uit te rijden en als 21e de finishlijn te passeren.

Vanaf de 8e positie startte Danny Webb de race op het erg warme Sepang circuit in Maleisië. Webb kwam goed weg en dook als 8e de eerste bocht in en had gelijk aansluiting met de kopgroep. In het laatste gedeelte van het circuit in de eerste hairpin ging de Britse tiener te snel op het gas en kwam hard ten val. Voor Webb was de race al over in de eerste ronde en kwam er dit keer niet zonder kleerscheuren vanaf. Na de race werd duidelijk dat Webb zijn linkervoet heeft gebroken maar wel zal kunnen deelnemen aan de laatste race van het seizoen in Valencia op 8 november.

Randy Krummenacher kwam goed weg bij de start maar moest uitwijken voor de crash van zijn teamgenoot Danny Webb en er zat niets anders op om een stuk door het gras te rijden. Krummenacher viel terug van de 13e positie naar de 23e positie in de eerste ronde. De Zwitser begon aan zijn inhaal race maar kon de eerste vijf ronden niet snel genoeg door het veld komen. Uiteindelijk kwam Krummenacher in gevecht met zijn landgenoot Dominique Aergerter en wist dit gevecht in zijn voordeel te beslechten en sloot de race af op de 13e positie en scoorde drie punten.

De Australiër Blake Leigh-Smith wist één positie te winnen in de eerste ronde en kwam als 28e de eerste ronde door. Al snel kwam Leigh-Smith in gevecht met de lokale wild card rijder uit Maleisië Muhammad Zulfahmi. De Australiër moest zijn meerdere erkennen in de Maleisiër en finishte op een niet onverdienstelijke 21e positie.

Randy Krummenacher (13e): "Ik ben niet blij over het verloop van de race. In de eerste ronde zag ik Danny onderuit gaan en moest ik uitwijken over het gras. Door deze actie verloor ik veel posities en moest ik aan een inhaal race beginnen. Ik had veel moeite om Aergerter te passeren waardoor we de aansluiting miste met de groep voor ons. Nadat ik Aergerter passeerde probeerde ik het gat te dichten naar de groep voor mij. Hierdoor heb ik teveel van de banden gevergd en kwam ik weer in gevecht met Aergerter. Uiteindelijk wist ik hem te passeren en beslag te leggen op de 13e positie. Mijn verwachting was een top 10 klassering maar ik moet me hierbij neerleggen. De l! aatste race in Valencia ga ik zeker voor een top 10 klassering om het seizoen goed af te sluiten."

Danny Webb (DNF): "Ontzettend balen dat ik wederom gecrasht ben. Ik kwam goed weg bij de start en zat goed in de kopgroep. Ik pushte hard om bij te blijven maar uiteindelijk heb ik dus te hard gepusht. Na de race werd duidelijk dat ik een botje in mijn linkervoet heb gebroken maar voor de laatste race in Valencia moet dit geen probleem zijn. Het is erg frustrerend om na een goede kwalificatie zo de race te moeten eindigen. De komende twee weken zal ik veel rust nemen en hoop ik het seizoen toch nog met een goed resultaat af te sluiten."

Blake Leigh-Smith (21e): "Het is erg zwaar om een Grand Prix race in deze hitte te rijden. De wedstrijden zijn langer dan in het Spaans kampioenschap maar ik heb ervan genoten! De start was goed en ik kwam eigenlijk gelijk al in gevecht met een lokale rijder. Ik probeerde hem uiteraard te verslaan maar je kunt zien dat zij gewend zijn aan deze weersomstandigheden. Ik ben blij dat ik de race heb uitgereden en een 21e posities is niet slecht. Dit weekend heb ik veel geleerd en dit zal ik zeker gaan uitbuiten in de laatste twee Spaans kampioenschap wedstrijden."