Financiële dienstverlener in Bussum introduceert de CFO-2-Share


BUSSUM, 20091025 -- Accent Finance & Accountancy in Bussum heeft de CFO-2-Share® uitgevonden, een dienstverlening die vooral gericht is op het mkb. CFO-2-Share is een concept, waarbij de rol van Chief Financial Officer (CFO) voor de organisatie geheel of gedeeltelijk ingevuld wordt door Accent Finance & Accountancy. Eén van de voordelen van dit vernieuwende concept is dat door te werken op share-time basis, de expertise van een volwaardige CFO in huis gehaald kan worden tegen beduidend lagere kosten.

Middelgrote en kleinere organisaties zitten vaak met het dilemma van de invulling van hun financieel management. Een fulltime, zwaar gekwalificeerde controller of CFO is te duur voor de organisatie en meestal ook niet altijd nodig. Toch zijn er momenten waarop een dergelijke controller of CFO een belangrijke rol zou kunnen vervullen, bijvoorbeeld bij de strategische besluitvorming, bij de herfinanciering van de organisatie (bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een nieuw krediet of aanvullend kapitaal), of bij het oplossen of voorkomen van liquiditeitsproblemen. Advies van of ondersteuning door een accountantskantoor blijkt dan niet altijd een ideale oplossing; de accountants zijn zeer goed in de registratie en analyse van financiële feiten, maar richten zich dikwijls minder op de toekomst. En juist die blik op de toekomst is zo hard nodig.

Een CFO-2-Share is:
* Een financieel expert die op directieniveau kan ondersteunen bij het financiële reilen en zeilen van de organisatie.
* Iemand die de boodschap achter de cijfers vertelt en die op tijd kansen en bedreigingen signaleert.
* Een adviseur die optreedt als financieel sparring partner van de directie.
* Die de financieel directeur kan ondersteunen bij meer beleidsmatige beslissingen en ondersteuning
* Maar die niet full-time in dienst is, waardoor kosten worden bespaard

Bovenstaande problematiek geldt niet alleen voor de controller of CFO. Ook een goede Fiscalist, Treasurer of Risk Manager zijn soms hard nodig, maar niet op full-time basis. Inhuur van deze specialisten bij de grote accountantskantoren is vaak erg duur. Bovendien is het vaak een andere persoon, terwijl het voor de organisatie juist handig is om terug te kunnen vallen op dezelfde personen/specialisten, omdat die de organisatie ondertussen beter kennen.

Onder de vlag van CFO-2-Share kunnen verschillende functies en expertisegebieden ingevuld worden; Accent Finance & Acountancy biedt de volgende specifieke diensten aan:
* Controller-2-Share®
* Treasurer-2-Share®
* Accountant-2-Share®
* Risk Manager-2-Share®
* Fiscalist-2-Share®

Voor meer informatie over CFO-2-share, ga naar www.accentfinance.nl of stuur een email naar info@accentfinance.nl