Gemeente Papendrecht

16 oktober 2009

Informatieavond sportcentrum Lange Tiendweg
Maandag 26 oktober vindt in de grote zaal van Jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a, Papendrecht, een openbare informatieavond plaats over het nieuwe sportcentrum (zwembad + twee sporthallen) dat gepland is aan de Lange Tiendweg. Sportwethouder André Vogel en enkele deskundigen lichten namens het college van burgemeester en wethouders twee uitgewerkte varianten toe, inclusief de voorkeursvariant. Ook zijn twee maquettes te bekijken en wordt een nieuwsbrief uitgedeeld, waarin zowel de sportfuncties als de stedenbouwkundige aspecten van beide varianten gedetailleerd zijn beschreven. De nieuwsbrief kan worden gedownload of afgehaald bij de receptie van het gemeentehuis.

De bijeenkomst in Interval begin om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en duurt tot circa 22.00 uur.
Maandag 19 oktober verschijnt een nieuwsbrief waarin traject I en II gedetailleerd beschreven zijn, ondersteund met verhelderende tekeningen. U kunt daarvan dan op drie manieren kennisnemen:
- downloaden van www.papendrecht.nl/sportcentrum (onder Actueel)
- ophalen bij de receptie of van de leestafel in de hal van het gemeentehuis

- bellen naar projectmanager Joop Warner; hij stuurt hem u dan toe.

Meer informatie over de plannen voor het nieuwe sportcentrum is te vinden op www.papendrecht.nl/sportcentrum.

Playground Pelsertflat bijna klaar
Op het veldje bij de Pelsertflat is een hekwerk geplaatst. De gemeente is nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo wordt er nog straatmeubilair geplaatst, wordt de fietsenstalling gerepareerd, komt er een informatiebord en wordt de belijning op het asfalt nog verder afgemaakt. Er is door iedereen heel hard gewerkt om alles af te krijgen voor de start van de herfstvakantie. Het trapveld krijgt door deze ingrepen een moderne uitstraling en is daardoor een bovenwijkse voorziening geworden, vergelijkbaar met het Cruijff Court in de wijk Oostpolder.

Bij de Pelsertflat is een Cosmos Playground ontstaan van 16 x 32 meter. Op het veld kunnen voetballers, basketballers en ook volleyballers hun hart ophalen. De officiële opening zal pas in het voorjaar van 2010 plaatsvinden, waarbij de gemeente de samenwerking zal zoeken met Flush, Flits en de beide voetbalverenigingen om een leuk sporttoernooi te organiseren.

Het is de jongeren van Papendrecht niet ontgaan dat er iets leuks is ontstaan in de wijk Westpolder. Zij hebben in samenwerking met de jongerenwerker, Chandre Nandoe, het spontane idee opgevat om met elkaar op woensdag 21 oktober a.s. een straatvoetbaltoernooi te organiseren. Aan het toernooi zullen 6 teams meedoen. Als het regent, wordt deze activiteit afgeblazen.

Papendrechtse en Blombergse kunst in Klosterkirche Papendrechtse kunstliefhebbers die werk van plaatsgenoten willen bekijken, maar dan eens in een andere omgeving vanuit een nieuw perspectief, zijn tot en met 8 november van harte welkom in de Klosterkirche in Blomberg. Daar worden onder de titel Kunst in der Kirche de inzendingen van de kunstwedstrijd Nelken und Tulpenträume (anjer- en tulpendromen) geëxposeerd. Van deze werken zijn er ook een aantal van kunstenaars uit Papendrecht.

Blomberg nodigde Papendrechters uit hun dromen te verbeelden in het kader van een marketingplan waarin de relatie met Nederland centraal staat. Dit plan met de titel Nelke küsst Tulpe vernieuwt de verbinding tussen anjerstad Blomberg en Nederland. Een verbinding die ontstond in de tijd dat een Nederlands garnizoen gelegerd was in Blomberg. Nog steeds wonen honderden Nederlanders in de Duitse gemeente. Blomberg vroeg Papendrecht aan dit marketingplan mee te werken met nieuwe ideeën. Inmiddels zijn bijdragen geleverd tij dens enkele evenementen en bijeenkomsten en in de vorm van een Hollandse winkel die enige weken typische Nederlandse producten verkocht. De Papendrechtse en Blombergse `verbeeldingen' zijn nog enkele weken te zien als tastbare resultaten van internationale dromen.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Blomberg en Papendrecht: www.blomberg-papendrecht.nl


____________