Gemeente Veenendaal


Inloopavond Rondweg-west

In 2010 vindt er groot onderhoud plaats aan de Rondweg-west over het gedeelte Panhuis tot aan de gemeentegrens nabij de Bergweg. Dit gedeelte weg is aangelegd tussen 1970 en 1979 en sindsdien is er geen groot onderhoud geweest. De kwaliteit van dit weggedeelte is onvoldoende. Daarnaast wordt de Rondweg-west verkeerskundig aangepast aan de eisen van de huidige tijd. Op 26 oktober organiseert de gemeente een inloopavond over de plannen Rondweg-west.

Het groot onderhoud betreft de asfaltconstructie van de weg. Over een aantal gedeelten wordt het totale asfalt vervangen door nieuw asfalt en op andere delen wordt de asfaltconstructie verbeterd. Dit alles om de weg weer een levensduur van ca. 20 jaar te geven. Tijdens deze werkzaamheden worden kruispunten en weggedeelten tijdelijk geheel afgesloten voor alle verkeer. Er worden diverse omleidingroutes aangegeven. Het benzineverkooppunt blijft bereikbaar. Over een aantal gedeelten wordt de weg versmald tot 7,38 m waardoor de snelheid van het wegverkeer wordt verlaagd. Automobilisten ervaren een smallere weg en zullen daardoor langzamer gaan rijden. Tevens zal zo geluidsarm mogelijk asfalt worden verwerkt, zodat het geluid afneemt. Bij de dr. De Visserstraat zal een voetgangeroversteekplaats worden aangebracht en tussen de gemeentegrens en de Bergweg een verkeersremmer. Deze verkeersremmer bestaat uit een asverspringing.

Â
Inloopavond
Op 26 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur worden tijdens een inloopavond in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis de plannen getoond. U kunt daar alle tekeningen bekijken en er vragen over stellen. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de heer A.A. den Oudsten, telefoon (0318) 538 624 of per email tony.den.oudsten.@veenendaal.nl.Â