Buma/Stemra

Persbericht: Wie schrijft het beste liedje?
Songwriters wedstrijd Dutch Writers Camp gaat maandag 26 oktober van start!
21 oktober 2009 / Hoofddorp -

De finale strijd van het Dutch Writers Camp, barst a.s. maandag 26 oktober los in de Earforce Studio's in Amsterdam. 10 songwriters strijden vijf dagen lang tegen elkaar. Wie schrijft het beste liedje? De finalisten worden begeleid door topproducers uit de internationale muziekbusiness waaronder Victoria `Miss V' Horn (Armin van Buuren, Dirty Vegas, Brandy), Bill Padley (Atomic Kitten, Simon Webbe, Ronan Keating) en Curtis Richardson (Rihanna, Jennifer Lopez, Joss Stone). Daarnaast geven onder meer Erik de Zwart (Top 40) en Eric Beall, auteur van `Making Music Make Money' masterclasses over de muziekindustrie. De awarduitreiking vindt plaats op vrijdag 30 oktober.

Van 2.000 deelnemers naar 10 finalisten

Maar liefst 2.000 songwriters in binnen- en buitenland schreven zich in voor het Dutch Writers Camp sinds de start op 1 juli jl. "Met dit initiatief willen wij talentvolle liedjesschrijvers de kans geven zich internationaal in de kijker te spelen. Wij zetten onze internationale contacten in de muziekindustrie graag in om jong talent een weg naar de top te bieden," aldus Wim van Limpt, initiatiefnemer van het Dutch Writers Camp. Ruim 150 songwriters volbrachten de opdracht: het schrijven van een track voor EVA Simons. Uit deze deelnemers kwamen door publieksstemmen en een oordeel van een vakjury tien finalisten te voorschijn. "Het Dutch Writers Camp is een prachtige kans voor talentvolle componisten en producers om zich te ontwikkelen tot international topniveau. Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben deze talentvolle groep songwriters te begeleiden en hoop hen veel mee te kunnen geven van wat ik geleerd heb in mijn muzikale carrière tot nu toe. Ik heb er enorm veel zin in, let's write some hits!," aldus Britse/Amerikaanse producer Victoria Horn.

Finalisten

De tien finalisten die de strijd met elkaar in de studio aangaan zijn: Andrea Maria, Danny Scheurink, Joveek Murphy, Freaky Pudding, Earcatcher, Marco Peeters, Guido Heeneman, Maaike Hermans, Debora Hulskamp en Roeland van Dugteren.


Noot voor de redactie (