Partij van de Arbeid

Kom naar de Politieke Ledenraad

Op maandag 26 oktober vindt de uitgestelde Politieke Ledenraad plaats over het kabinetsplan om de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen. Het kabinet heeft vrijdag 16 oktober op voorstel van minister Donner en staatssecretaris Klijnsma ingestemd met een wetsvoorstel dat dit regelt.

In de aanloop naar deze Politieke Ledenraad worden er door het hele land briefings over het onderwerp georganiseerd. De inbreng van deze briefings zal het presidium gebruiken als input voor het debat.

Meer informatie over de briefings vindt u hier >

Door het organiseren van de ledenraad op 26 oktober krijgt de Politiek Ledenraad de gelegenheid om de fractie advies te geven over het kabinetsplan, voordat er een debat over in de Tweede Kamer wordt gevoerd.

De brief van Donner en Klijnsma, de reactie van het partijbestuur en een document met de samenvatting van het kabinetsvoorstel kunt u als bijlage onder dit artikel vinden.

De locatie van de Politieke Ledenraad is de Jaarbeurs in Utrecht, Jaarbeursplein 6. Deze locatie bevindt zich naast Utrecht CS. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en zal duren tot ongeveer 21.30 uur. De bijeenkomst is bestemd voor alle leden van de PvdA en afgevaardigden voor de Politieke Ledenraad. Zowel afgevaardigden als leden hebben stem- en spreekrecht. De stemmen van de gewone leden tellen 25% mee ten opzichte van de stemmen van de afgevaardigden. Documenten

* Donner Klijnsma.pdf

* Brief PB AOW tbv Politieke Ledenraad.doc
* Samenvatting Kabinetsvoorstel AOW en pensioenen.doc

Zie het origineel