Gemeente Tilburg

Persbericht
23 oktober 2009

Jeugdtoernooien in T-Kwadraat en ijssportcentrum

IJshockey en handbal staan centraal tijdens toernooien in herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zijn het T-Kwadraat en het ijssportcentrum Tilburg het strijdtoneel van de vakantietoernooien handbal en ijshockey. De toernooien zijn een initiatief van de gemeente Tilburg en vormen een onderdeel van in totaal 15 vakantietoernooien die jaarlijks, in samenwerking met onderwijsinstituten en sportverenigingen, georganiseerd worden. Doel van de toernooien is om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar tijdens hun schoolvakantie op recreatieve én sportieve manier kennis te laten maken met sport. Zo´n 415 leerlingen nemen volgende week deel.

IJshockey en handbal in herfstvakantie

Twee van de in totaal 15 vakantietoernooien die jaarlijks op de agenda staan, vinden plaats in de herfstvakantie. Het ijshockeytoernooi wordt van maandag 26 t/m donderdag 30 oktober in het ijssportcentrum gespeeld. Deze vier dagen zijn leerlingen van het voorgezet onderwijs op het ijs actief. Op maandag 26 oktober vindt in het T-Kwadraat het handbaltoernooi voor basisschoolleerlingen plaats.

Samenwerking met verenigingen

Gemeente Tilburg werkt bij de organisatie van vakantietoernooien samen met Tilburgse sportverenigingen. Het ijshockeytoernooi wordt met de Tilburg Trappers op touw gezet. Het handbaltoernooi wordt met medewerking van handbalvereniging Artemis georganiseerd. De wedstrijdleiding bij de toernooien is in handen van de verenigingen. Bezoekers kunnen de wedstrijden in het T-Kwadraat en het ijssportcentrum gratis bezoeken.

---