Nederlander kan zonder veel moeite klimaatneutraal leven

26/10/2009 09:09

BCC

Elektro-retailer BCC biedt oplossing met 3-stappenplan

Nederlander kan zonder veel moeite klimaatneutraal leven

De Nederlandse consument kan zonder veel moeite klimaatneutraal leven. Op de vernieuwde website groenestekker.nl laat elektro-retailer BCC zien dat dit een kwestie is van drie simpele stappen. Volgens BCC is door een overdosis aan complexe informatie over CO2-, klimaat- en energiebesparing het onderwerp veel ingewikkelder gemaakt dan nodig. Wie de aanbevelingen van BCC opvolgt bespaart niet alleen veel energie, maar ook veel geld.

De website is opgezet als een virtuele wereld. Tijdens een digitale wandeling door 'Groenerdam' krijgt de consument tips en informatie over energie- en klimaatbesparing. Met een eenvoudig 3-stappenplan biedt BCC elk huishouden concrete handvatten om over te stappen op een klimaatneutraal leven dat bovendien goedkoper is. Een wandeling door 'Grijsdrecht', het grauwe evenbeeld van de groene wereld, maakt de huidige klimaatverandering op de aarde direct inzichtelijk.

"Een wandeling door 'Grijsdrecht' drukt je met je neus op het feit dat het echt noodzakelijk om nu iets aan klimaatsverandering te doen," aldus Annemarie de Raadt, MVO-manager van BCC. "De oplossingen die wij bieden voor een klimaatneutraal leven zijn heel simpel toe te passen en niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. De consument zal snel inzien dat er geen enkele reden is om niet groener te gaan leven."

Grote voorlichtingscampagne

BCC is de eerste retailer die expliciet communiceert hoe de consument zijn CO2-uitstoot kan beperken of zelfs tot nul kan reduceren, onder meer door compensatie. De website is een onderdeel van een grote voorlichtingscampagne om consumenten te stimuleren energiezuinige aankoopbeslissingen te nemen. Andere onderdelen van de voorlichtingscampagne zijn de BCC CO2 Tour en de inzet van BCC Bespaarvarkentjes. Ook heeft BCC een overeenkomst gesloten met Eneco om consumenten te stimuleren over te stappen op groene stroom.

Meer informatie over klimaatverandering en CO2: groenestekker.nl

Fotobijschrift: Elektro-retailer BCC informeert consumenten op groenestekker.nl hoe zij in drie simpele stappen klimaatneutraal kunnen leven met minder kosten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.groenestekker.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie -