Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 26-10-2009

Aanrijding onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen op de Waterlinieweg een gewonde man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto had gereden.

Rond 04.10 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat op de groenstrook bij de Waterlinieweg een auto stond met forse schade. Iets verderop had de getuige een man met een hoofdwond zien staan. Ter plaatse troffen agenten aan het einde van de Waterlinieweg op de groenstrook ter hoogte van de kruising met de Rijksweg A 28 een zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder was niet meer bij het voertuig.

De agenten zochten in de buurt en troffen de gewonde bestuurder in de bosjes aan. De man probeerde zich schuil te houden. De 44-jarige bestuurder uit Utrecht was met zijn auto vanuit de richting van de Laagravenseweg komen rijden en bij de kruising met de Rijksweg A 28 rechtdoor gereden en op de groenstrook tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. De man rook sterk naar alcohol en werd voor onderzoek naar het UMC gebracht. Hier zal bloed worden afgenomen om te testen of de man te veel gedronken had.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Viebrug heeft de politie in de nacht van zondag 25 op maandag 26 oktober een man op heterdaad aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Het cameratoezicht zag omstreeks 04.30 uur een man op een fiets met donkere kleding een slot van een andere fiets op de Viebrug openbreken. Nadat de man het slot vernield had gooide hij deze in de gracht en fietste weg in de richting van de St. Jacobsstraat. Hier werd hij door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen. Ook de fiets die de 36-jarige man uit Utrecht had achtergelaten op de Viebrug werd voor onderzoek in beslag genomen.

Diefstal van bouwterrein

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een diefstal van een bouwterrein aan de Duustedelaan hadden gepleegd.

Omstreeks 23.25 uur kreeg de politie via een getuige een melding dat twee mannen op een bouwterrein ter hoogte van de Duurstedelaan liepen. Volgens de melder stopte een auto voor het bouwhek en liepen twee mannen naar het hek. Het hek werd geopend en het tweetal liep het bouwterrein op. Even later liepen zij met twee zakken het terrein weer af. Agenten zagen de auto met de twee verdachten op de Constant Erzijstraat rijden. Het tweetal, 21 en 24 jaar oud afkomstig uit Driebergen en Utrecht, werd gecontroleerd. In de auto werden twee jerrycans met vermoedelijk brandstof aangetroffen.

Ook werden er diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Verder werd in de auto nog een bivakmuts en een groot mes aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Mereveldseweg heeft de politie zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 63-jarige man uit Houten kreeg omstreeks 22.20 uur een stopteken op de Mereveldseweg. De man werd gecontroleerd en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 805 ug/l uit. De Houtenaar kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur naar huis gestuurd.