Gemeente De Bilt


Bilthoven, 22 oktober 2009

Gemeente sluit contracten met Beeuwkes, De Bilthuysen en Cordaan

Drie instellingen leveren per 1 november hulp bij het huishouden in De Bilt

De gemeente heeft voor de uitvoering van de hulp bij het huishouden nieuwe contracten afgesloten met Beeuwkes, De Bilthuysen en Cordaan. Deze drie instellingen gaan vanaf 1 november aanstaande de hulp bij het huishouden in onze gemeente uitvoeren. Zij nemen de werkzaamheden over van de zorgaanbieders die op dit moment werkzaam zijn in De Bilt. Daarmee vervallen per 1 november alle contracten met de huidige zorgaanbieders.

Wat merkt de cliënt?

Voor cliënten betekent dit concreet dat zij per 1 november te maken krijgen met een andere instelling die de hulp bij het huishouden komt uitvoeren. Wel probeert de gemeente samen met Beeuwkes, De Bilthuysen en Cordaan ervoor te zorgen dat de persoon die nu bij de cliënt de hulp uitvoert ook de cliënt kan blijven helpen. De gemeente en de instellingen kunnen echter niet garanderen dat dit in alle gevallen mogelijk is. De gemeente heeft alle cliënten inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld over de veranderingen per 1 november.

Voor cliënten die momenteel al hulp ontvangen van Beeuwkes, De Bilthuysen en Cordaan en bewoners van aanleunwoningen en verzorgingshuizen verandert er niets.

Cliënten die vragen hebben kunnen contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente via telefoonnummer (030) 228 94 11 of e-mail zorgloket@debilt.nl. Het Zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag extra van 15.00 tot 17.00 uur.

Wat merkt het personeel?

Personeelsleden die nu werkzaam zijn bij een andere zorgaanbieder hebben de mogelijkheid om in dienst te treden bij een van de drie instellingen die de werkzaamheden in De Bilt overnemen. De gemeente heeft alle zorgaanbieders inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld over de veranderingen per 1 november met het verzoek om de eigen personeelsleden hierover te informeren.

Voor personeelsleden die al werkzaam zijn voor Beeuwkes, De Bilthuysen en Cordaan verandert er niets. Zij blijven werkzaam voor hun huidige werkgever.

Personeelsleden die vragen hebben kunnen contact opnemen. Daarvoor is een algemeen nummer geopend: (0318) 658 725.

Verdeling per perceel

Voor de hulp bij het huishouden is gekozen voor een wijkgerichte aanpak. De wijken zijn samengevoegd tot vier percelen. Beeuwkes is per 1 november actief in de wijken Bilthoven-Noord en Bilthoven-Zuidoost. De Bilthuysen start in de wijken De Leijen, Bilthoven-Zuidwest, Groenekan, De Bilt-West en De Bilt-Oost. Cordaan gaat in de wijken Westbroek, Hollandsche Rading en Maartensdijk aan de slag.

Kaart wijkverdeling De Bilt

Persoonsgebonden Budget

De cliënt heeft de mogelijkheid om een Persoonsgebonden Budget (PGB) aan te vragen. In dat geval krijgt de cliënt geen hulp van een van de bovengenoemde instellingen, maar krijgt de cliënt van de gemeente een geldbedrag waarmee de cliënt zelf de hulp bij het huishouden van betaalt. Voor meer informatie kunnen cliënten contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente via telefoonnummer (030) 228 94 11 of e-mail zorgloket@debilt.nl. Het Zorgloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag extra van 15.00 tot 17.00 uur.

Oproep extra personeel

De gemeente start samen met de drie instellingen een actie om personeel te werven. Dit gebeurt om twee redenen: bij de overgang van het personeel is een personeelstekort geconstateerd en dit personeelstekort wordt vergroot omdat niet alle personeelsleden per 1 november overgaan naar een van de drie instellingen. In verschillende huis-aan-huisbladen in de regio komt een personeelsadvertentie.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01.

Bilthoven, 22 oktober 2009