Provincie Noord-Holland

Maandag provinciale commissiedag

23 oktober 2009

Maandag 26 oktober 2009 vergaderen de Rekeningencommissie en de commissies Ruimtelijke Ordening en Grondzaken ROG en Financiën, Economie, Personeel en Organisatie FEPO voor een adviesoordeel over uiteenlopende onderwerpen.

Op de agendaâs van de commissies ROG en FEPO o.m. de statenvoordracht Programmabegroting 2010 met de Memorie van Antwoord. Het gaat hier om de zgn Rompbegroting, een technische begroting waarin geen nieuw beleid is voorgesteld. Nieuw beleid voor 2010 wordt verwerkt in een 1e Begrotingswijziging 2010. Deze zal in een latere vergadering aan de commissies worden aangeboden. Â

Rekeningencommissie
De Rekeningencommissie gaat zich o.m. buigen over de kosten die met alle communicatie-activiteiten van de provincie zijn gemoeid. Op de agenda ook een verbeterplan voor het beheer van documenten in het provinciaal archief.

Aanvang : 11.15 uur
Plaats : Provinciehuis, Dreef 3, HaarlemÂ
Voorzitter : Alwin Oortgiesen
Commissiegriffier: Willy Grimbergen
Volledige agenda + stukken vindt u hier.

Commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken
Aan de commissie ROG wordt onder meer voorgelegd de statenvoordracht voor het vestigen van een voorkeursrecht op percelen die nodig zijn voor de aanleg van het Wieringerrandmeer. Ook aan de orde het voorbereidingsbesluit voor het inpassingsplan Westfrisiaweg.

Aanvang : 14.15 uur
Plaats : Provinciehuis, Dreef 3, Haarlem
Voorzitter: : Dré Kraak Â
Commissiegriffier: Nelleke Takkenberg
Volledige agenda + stukken vindt u hier.

Commissie Financiën, Economie, Personeel, Organisatie Op de agenda van de commissie FEPO o.a. de statenvoordracht âEvenwicht Risico en Rendementâ. Dit betreft de ins en outs in acht te nemen bij het uitzetten van gelden. De behandeling van dit onderwerp start in beslotenheid. Een ambtenaar van het ministerie van Financiën houdt aansluitend over dit onderwerp een presentatie voor de commissie waarna de commissieleden er met elkaar over in debat gaan.

Aanvang : 19.00 uur
Plaats : provinciehuis, Dreef 3, Haarlem Â
Voorzitter : Anna van HeijstÂ
Â
Commissiegriffier: Nina den Boer
Volledige agenda + stukken vindt u hier.

---