Politie Groningen

Maandag 26 oktober 2009

Provincie Groningen, 26-10-2009

Groningen: agenten licht gewond door vechtende scooterbestuurder

De politie heeft zondagavond op de Friesestraatweg de nodige moeite gehad om twee inwoners van Groningen aan te houden. Agenten kregen een melding dat een 27-jarige Groninger met zijn scooter in een sloot naast de provinciale weg was gereden. Toen de agenten aan kwamen rijden, wilde de bestuurder ontkomen door in de auto van zijn 27-jarige vriendin te stappen. De scooteraar bleek onder invloed van alcohol en weigerde in gesprek te gaan met de politie. Plotseling viel hij een van de agenten aan. De Stadjer kon met moeite door gebruik van pepperspray onder controle worden gebracht. Zijn vriendin ging daarna door het lint en probeerde haar partner te ontzetten. Ook zij viel een van de agenten aan waarna zij in de boeien werd geslagen. Onderweg naar het politiebureau uitte de man ernstige doodsbedreigingen naar de agenten. In het cellencomplex probeerde hij een andere agent te verwonden. Twee agenten raakten lichtgewond bij het incident. Beide verdachten zijn ingesloten.

Groningen: vernielingen politiepost

De politie ontdekte zondagmorgen dat drie ruiten van de politiepost aan de Queridolaan waren ingegooid. In de nacht van zaterdag op zondag werden in de Vondellaan ook drie vernielde autos aangetroffen. Of de vernielingen een relatie hebben is niet bekend. De politie doet onderzoek en vraagt gedupeerden van de vernielde autos om aangifte te doen.

Winschoten: man misbruikt 112

De politie heeft zondagmiddag in Winschoten een 35-jarige man uit die woonplaats aangehouden. De man had onenigheid gehad met een aantal bekenden en belde meerdere keren naar het alarmnummer 112. De beschonken Winschoter eiste dat de politie direct iets aan de situatie ging doen. Omdat de man de meldkamer bleef lastigvallen is hij aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en kon met moeite in de politieauto worden gezet. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordlaren: jonge brandstichters aangehouden

De politie heeft zondagmiddag in Noordlaren vier jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar aangehouden. De jongens uit Noordlaren en Haren hadden bij een school twee vuilniscontainers in brand gestoken. De betrokkenheid van een van de jonge verdachten was direct duidelijk, want een deel van zijn wimpers en haar was verschroeid. Het viertal is meegenomen naar het politiebureau waar ze een stevig gesprek hebben gehad. De politie heeft de ouders geïnformeerd. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie houdt fietsheler aan

De politie heeft zondagavond op de Grote Markt in Groningen een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten reageerden op een melding dat een man bezig was met het verkopen van een nieuwe mountainbike. De man werd even later op basis van de doorgegeven omschrijving herkend. Hij bleek namelijk een arm in het gips te hebben. De verdachte had ook een gloednieuwe mountainbike bij zich. Hij had volgens eigen zeggen de fiets een half uur voor zijn aanhouding gevonden. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de fiets is. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw op straat beroofd

Een 19-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond bij een portiekflat aan de Esdoornlaan in Groningen beroofd van een aantal tassen. De vrouw wilde samen met een andere vrouw een portiek van een flat binnengaan. Zij werd vervolgens omver getrokken door drie donkergekleurde mannen. Na een korte worsteling namen de straatrovers de tassen van het slachtoffer weg. Na de roof kozen de daders het hazenpad. De vrouw raakte door de roof lichtgewond aan haar handen en knie. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Groningen: vrouw van tas beroofd

Een onbekende man heeft zondagnacht een 45-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar schoudertas. De vrouw wilde de Paterswoldseweg in Groningen bij het braakliggende terrein tussen de Parkweg en de Grunostraat oversteken. Hierop werd de vrouw door de straatrover naar de grond geduwd. De dader nam vervolgens de tas van het slachtoffer weg. De politie probeerde vervolgens de vluchtroute van de straatrover te reconstrueren. Bij percelen aan het Hoornsediep werd de tas met inhoud teruggevonden. Haar eigendommen werden direct teruggegeven. De vrouw doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de dader van de straatroof.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op dinsdag 17 oktober, controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N360, omgeving Appingedam, snelheidscontrole

* N361, Groningen Winsum, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1092, aantal overtredingen: 426, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 518, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.