NEN


Afspraken over thuiszorg stap dichterbij

maandag 26 oktober 2009, 09:55

Op 12 oktober 2009 vond de bijeenkomst 'Verantwoord gebruik van medische apparatuur in de thuiszorg plaats'. Verschillende belanghebbende partijen namen aan deze bijeenkomst deel. Geconcludeerd werd dat het belangrijk is om te komen tot afspraken.

Gestart wordt met een project over het gebruik van infuusapparatuur in de thuiszorg. NEN nodigt alle geĂŻnteresseerde partijen uit om uiterlijk eind 2009 de interesse in het project kenbaar te maken.

Aanleiding
Op 9 april jl. vond een eerste bijeenkomst plaats over het verantwoord gebruik van medische apparatuur in de thuiszorg. Die bijeenkomst stond in het teken van het IGZ-rapport 'Infuuspompen in de thuissituatie; een goede ontwikkeling maar de toepassing moet veiliger'. Verder werd ook de mogelijkheid om afspraken te maken over rollen en verantwoordelijkheden besproken. In navolging op de bijeenkomst heeft NEN contact opgenomen met verschillende partijen. Doel hiervan was om het draagvlak voor een project te toetsen. Omdat de belangstelling groot was, heeft NEN op 12 oktober jl. een vervolgbijeenkomst georganiseerd.

Afspraken
Op 12 oktober jl. hebben de partijen met elkaar gepraat over de mogelijkheden voor een project. In dit project worden afspraken vastgelegd over onder andere verantwoordelijkheden, rollen, scholing & risicovolle handelingen. Afgesproken is om te starten met het vastleggen van deze afspraken rond het onderwerp Infuusapparatuur. Bij het uitwerken van deze afspraken wordt gebruik gemaakt van bestaande documenten zoals de Leidraad ' Veiligheid en kwaliteit van medisch facilitaire dienstverlening bij thuiszorgtherapie'. Het najaar van 2009 staat in het teken van verder vorm geven van het project.

Uitnodiging
NEN nodigt alle belanghebbende partijen (zoals verpleegkundigen, voorschrijvers, fabrikanten, leveranciers, facilitaire bedrijven, zorgverzekeraars) uit om deel te nemen aan het project 'Gebruik van infuusapparatuur in de thuiszorg'. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Adviespunt NEN-Medische Technologie, e-mail: advies.medisch@nen.nl, telefoon (015) 2 690 250. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Mediscopemail (Publicatie)