ABVAKABO FNV

Actie rond kort geding Aveant

ABVAKABO FNV roept haar leden bij Aveant en Aveant Thuishulp op om 5 november actie te voeren bij het kantongerecht in Utrecht. Reden hiervoor is het besluit van de gemeente Utrecht om Aveant uit de aanbesteding te zetten vanwege onvolledigheden. ABVAKABO FNV maakt zich grote zorgen over deze situatie en vreest voor het verlies van 1300 banen.

Op 5 november dient het kort geding dat Aveant heeft aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Aveant wil hiermee ingaan tegen het besluit om de thuishulporganisatie niet mee te laten doen in de openbare aanbesteding. ABVAKABO FNV grijpt het kort geding aan om samen met de or van Aveant en de or van Aveant thuishulp actie te voeren om aandacht te vragen voor de gevolgen van het gemeentelijke besluit. De bond vreest dat hierdoor 1300 mensen met ontslag zullen worden bedreigd. De acties starten 5 november vanaf 08.15 uur voor het kantongerecht in Utrecht.

Actievergadering
Ter voorbereiding op de actiedag op 5 november zal er donderdag 29 oktober van 16.00 tot 17.00 uur een actievergadering gehouden worden. Deze vergadering vindt plaats in de grote zaal van de De Lichtkring, Eykmanlaan 72 in Utrecht.

Leden en niet leden werkzaam binnen de huishoudelijke Zorg van Aveant en Aveant Thuishulp BV zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de actievergadering van 29 oktober en de acties van 5 november.