Enne-Solutions en OneTrace bundelen krachten

26/10/2009 12:56

Enne Solutions B.V.

Enne-Solutions bv (Enne) heeft een overeenkomst bereikt met de Interactieve Media Group BV te Sittard voor de overname van de datacenteractiviteiten van OneTrace Services bv (OneTrace).

De aanzet tot de overname moet vooral worden gezien in het perspectief van een opmerkelijke complementariteit tussen beide bedrijven. Enne en Onetrace vullen elkaar perfect aan: dit zowel voor wat betreft de opgebouwde expertise als de beoogde marktsegmenten. Door de integratie dient zich vandaag een nieuw en sterk 'facilitair datacenter' aan, op de Limburgse ICT-markt.

Wim Bijnens, CEO Enne; "Met ons Twin Datacenter, dat is verdeeld over de locaties Roermond en Maastricht, kunnen we enerzijds de ICT-risico's van onze klanten in de regio sterk verminderen en anderzijds is dit het ideale platform voor onze cloud services - One2Work en Solocoo - die we aanbieden."

John Budé, IMG-OneTrace; "Door samenwerking bieden we onze klanten een toekomstperspectief en een garantie op een stabiele ICT-ondersteuning."

Vandaag realiseren we samen reeds een maandelijkse omzet van 100.000 euro met een team van 6 mensen en servicecontracten met klanten als ROC Gilde opleidingen, SenterNovem, TVL, Gemeente Sittard-Geleen, LIOF, . . . Met deze acquisitie zet Enne een eerste stap op haar groeipad.

We hebben ons voorgenomen een kosten-effectieve IT-organisatie neer te zetten die in staat is op een zuinige en milieuvriendelijke wijze, duurzame economische groei en de veranderende functionele behoeften (software/applicaties) van onze klanten op een flexibele en veerkrachtig wijze te ondersteunen. Functionaliteit voor de eindgebruiker "anywhere, anytime on any device" is de basisgedachte voor de uitbouw van ons datacenter.

In dit kader verwacht Enne, eind dit jaar, te starten met de bouw van een nieuw en revolutionair datacentrum "the clean cloud project" in de regio Roermond. "The Clean Cloud" staat voor een milieuvriendelijk next-generation datacenter in de Euregio. Zeg maar een informatiefabriek die 24-7, 365 dagen per jaar zonder onderbreking in staat is een als maar grotere stroom aan informatie te leveren.

Het driejarenplan, door het management opgemaakt, is ambitieus maar revolutionair. Cloudcomputing en virtualisatie van niet alleen servers, storage en netwerk maar ook TV zijn enkele van de sleutels tot dit succes. Vandaag bieden we met Solocoo, One2Work en een VDS (virtual dedicated server) reeds zeer hoogstaande oplossingen.

Solocoo - digitale televisie in the cloud; versmelt TV-kanalen en het internet tot één zuivere TV-ervaring; het laat de gebruikers toe om video te zoeken, te bekijken en te delen. Solocoo verheft TV tot een persoonlijke en sociale ervaring. Solocoo is voor TV wat Flickr is voor foto's ; "TV anywhere, anytime on any device."

Langs de andere kant, biedt Solocoo de uitgevers de mogelijkheid om vanuit het internet te streamen naar TV, PC en mobiel, om zo hun content en branding aan te bieden aan de consument. Solocoo is dan ook de "lijm" tussen de afzonderlijke bouwstenen van dit triple / quadruple-play-aanbod van de Telecomoperatoren.

Solocoo maakt gebruik van "op cloud computing gebaseerde" TV-diensten. Wanneer de gebruiker met zijn toestel (TV, PC en mobiel) zapt, zal hij met zijn ADSL, kabelmodem of G3/GPRS mobieltje, via het internet, inloggen op de centrale web-servers en erkend worden door een unieke identificatiecode. Nu zal hij de gevraagde content zoals bv. Video-on-demand (VOD), opgenomen programma's (PVR) of 'gemiste afleveringen', direct gestreamd krijgen vanop de server via de desbetreffende service provider, of anders gezegd; "TV anywhere, anytime on any device."

One2Work - werkplek virtualisatie; is speciaal ontwikkeld voor het MKB en is bedoeld om automatiseringkosten in ondernemingen onder controle te krijgen en te houden. Binnen One2Work bieden wij opdrachtgevers een standaard werkplek aan voor een vast bedrag per maand. Deze werkplek bestaat doorgaans uit licensed Microsoft Server-, Exchange- en Officesoftware, inclusief het volledig beheer en een helpdeskfunctie.

De automatiseringsomgeving hiervan staat in ons twin-datacenter. Elke nacht wordt hier een back-up gemaakt van alle data naar de spiegellocatie. Werken op afstand was nooit zo eenvoudig, via One2Work is het principe "anywhere, anytime on any device" een feit. Zonder meerkost is deze werkplek beschikbaar van thuisuit of een hotel en bijvoorbeeld vanuit om het even welke plek in het buitenland.

Virtual Dedicated Server (VDS); Met VDS bieden we onze klanten hun eigen server in ons datacenter. Door de nieuwste technieken toe te passen van virtualisatie functioneren deze servers onafhankelijk van de onderliggende hardware. De volledige server, inclusief besturingssysteem en applicaties, is te vergelijken met een bestand op een harde schijf. Alleen in deze omgeving worden de 'bestanden' opgeslagen op een geavanceerde storage omgeving. Beschikbare servers, die volledig redundant zijn uitgevoerd, laden dit bestand en de server is 'live'. Door deze techniek zijn er tal van mogelijkheden t.o.v. een traditionele server om de beschikbaarheid en flexibiliteit van de omgeving van onze klanten te verhogen.

De initiatiefnemers; Enne en "the cleancloud project" is opgestart in het voorjaar van 2009 op initiatief van Oké Holding bv (Pieter Heyn en Leon Thoolen) en Wim Bijnens, CEO.

De samenwerking tussen Pieter, Leon en Wim gaat terug naar 10 jaar geleden wanneer in augustus 1998 Ubizen en Telematica samen HostIT oprichtten. Deze samenwerking was tot stand gekomen op vraag van Ubizen om een webhosting activiteit op te starten vanuit de slipstream van haar beursintroductie in 1999.

Ubizen had de opportuniteit en Telematica had vanuit haar activiteiten in Nederland de kennis van infrastructuur hosting. Ook vanuit de samenwerking tussen Concentra, Interelectra en Telematica binnen Call-IT België werken Pieter, Leon en Wim samen tot 2001 waarna de wegen uit elkaar gaan. Begin dit jaar vinden ze elkaar weer in het datacenter project van Enne-Solutions.

Het Enne service team; Eddy Bosch - CTO ; Erwin Knapen - managed hosting expert, Remco Ehlen - netwerk expert, Roel Weening - support engeneer en Nicole Jackels - administratieve ondersteuning.

Omtrent Enne Solutions bv, vanuit haar datacenter in Roermond biedt Enne een kosten-effectieve IT-organisatie aan.

Het is in staat op een zuinige en milieuvriendelijke wijze, duurzame economische groei en de veranderende functionele behoeften (software/applicaties) van haar klanten op een flexibele en veerkrachtig wijze te ondersteunen. Enne werd opgericht in 2009 op initiatief van Oké Holding bv, samen met huidig CEO, Wim Bijnens.

Omtrent OneTrace services bv, Samen met Web3 BV maakt OneTrace Services BV deel uit van de Interactieve Media Group BV te Sittard.

In deze holding werken beide bedrijven nauw samen en zijn ze complementair. Er werken momenteel 43 medewerkers, die samen een uitgebalanceerde groep specialisten zijn op vlak van automatisering (IT) in combinatie met bedrijfskundige processen.





http://www.onetrace.nl/ot/nl/html/algemeen/ot/home.asp