Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Biomedische Wetenschappen LUMC beste beoordeeld Geneeskunde gedeelde tweede plaats

Publicatiedatum: 26 oktober 2009 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Onderwijs en opleidingen

Studenten oordelen bijzonder positief over de WO-opleidingen van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Elsevier naar de beste studies.

Studenten geven de opleiding Biomedische Wetenschappen een 7,9. Hiermee is het LUMC de beste keuze om de opleiding in Nederland te volgen. Daarbij ligt de score dit jaar significant boven het gemiddelde. Bijzonder hoog scoorden de schriftelijke vaardigheden (8,5), de academische attitude en vaardigheden (8,4) en de mogelijkheid om in het buitenland te kunnen studeren(8,4). Ook de voorbereiding op de arbeidsmarkt en de stagemogelijkheden scoorden in Leiden met een 8,1 en 8,2 hoger dan de andere steden.

Geneeskunde werd eveneens bijzonder positief beoordeeld. Met een 7,4 behaalt de Leidse studie een tweede plaats in de ranglijst. Hoge beoordelingen haalden hier de haalbaarheid van het eerste jaar en de haalbaarheid van de gehele (bachelor)opleiding (8,0). Ook de kwaliteit van hoorcolleges, de kwaliteit van syllabi en de voorbereiding op de arbeidsmarkt scoorden hoog.