TenneT


Stand van zaken en planning overdracht bedrijfsvoering

26-10-2009 Het project SamensmEde zorgt binnen TenneT voor een soepele overname van de bedrijfsvoering van de regionale netbeheerders naar TenneT. De leerpunten uit de overname van de deelnetten Liander Friesland, Gelderland/ Flevoland zijn omgezet in verbeteringen. De planning van de deelnetten zijn aangepast en verdeeld in twee data te weten een 'technisch live datum' en een 'operationeel live datum'.

Technisch live wil zeggen, dat in het Landelijk Bedrijfsvoeringcentrum (LBC) - Ede via EMS-Scada alle informatie van een over te nemen deelnet kan worden gevolgd. Voor de bedrijfsvoerders is de actuele nettoestand zichtbaar en alarmen komen binnen, maar er kan nog niet worden geschakeld, want dit gebeurt nog bij de huidige regionale netbeheerder.

Operationeel live wil zeggen dat er daadwerkelijke bedrijfsvoering plaats vindt vanuit het LBC-Ede. Onder downloads vindt u de planning.

Noord-Holland: technisch live
Sinds 21 september 2009 is Noord-Holland technisch live. Daadwerkelijke bedrijfsvoering vindt nog tot 31 oktober plaats op het Bedrijfsvoeringcentrum van Liander in Arnhem. Vanuit het project zijn de systemen opgeleverd.

Enexis-Noord en -Zuid vertraagd
Het inrichten van de systemen voor Enexis-Noord en -Zuid is in volle gang. Als gevolg van complicaties en vertraging bij Gelderland/Flevoland is de oplevering van deze netten vertraagd. De oorspronkelijke doelstelling om Enexis-Noord rond 1 december operationeel te hebben, is verschoven naar 13 maart 2010. Enexis-Zuid gaat operationeel op 4 juni 2010.

Opstarten Delta (DNWB)
Met DNWB worden afspraken gemaakt over de opstart van het project. Overname van de Delta-activiteiten is voorzien eind juni 2010.