Gemeente Langedijk


* Fototentoonstelling door leerlingen van de drie Pancrasser basisscholen

Fototentoonstelling door leerlingen van de drie Pancrasser basisscholen

26 okt 2009 00:00 -
Leerlingen van de groepen 7 van de 3 basisscholen in Sint Pancras hebben voor de herfstvakantie met elkaar foto's gemaakt in Sint Pancras: van mooie huizen, lelijke huizen, gevaarlijke situaties, fijne plekken en minder leuke dingen. Dit allemaal gezien door de ogen van de jeugd zelf. Op maandag 26 oktober opent Frank Bonsel, wethouder accommodatiebeleid gemeente Langedijk, in het bijzijn van de betrokken leerlingen de tentoonstelling.
De tentoonstelling duurt van 26 oktober tot en met 6 november 2009. Bezoekers kunnen op maandag tot en met vrijdag de foto's bewonderen tussen 9.00 -12.00 uur en 14.00 - 17.00 uur in woonzorgcentrum De Molenhoeve aan de Bovenweg 114, 1834CH Sint Pancras.

In samenwerking met de scholen zijn de leerlingen voor de herfstvakantie 's morgens op stap gegaan om de foto's te maken en 's middags hebben de leerlingen met elkaar de foto's uitgezocht en van commentaar voorzien. Het resultaat mag er wezen. De foto's die de leerlingen gemaakt hebben leveren soms een verrassende kijk op Sint Pancras op. Het project vindt plaats in het kader van het haalbaarheidsonderzoek huisvesting maatschappelijke organisaties. In dat kader vindt de gemeente het interessant om een beeld te krijgen hoe de jeugd kijkt naar Sint Pancras.