Politie Rotterdam Rijnmond


* VERDACHTEN OP HETERDAAD BETRAPT
ROTTERDAM-ZUID - Politiemensen van het district Zuid hebben zondagmiddag twee Rotterdammers van 21 en 24 op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak in de Bas Jungeriusstraat. De politie kreeg rond 16.00 uur de melding dat er werd ingebroken in een woning op de hoek van de Bas Jungeriusstraat en de Voetjesstraat. Eén man zou op de uitkijk staan en de ander klom via het balkon naar binnen. De man op de uitkijk werd direct aangehouden. Kort daarna werd ook zijn kompaan aangehouden toen hij van het balkon naar beneden sprong. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* RET-PERSONEEL HOUDT VERDACHTE AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - Twee RET-medewerkers hebben zondagmiddag rond 16.00 uur een 52-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij hen bij metrostation Dijkzigt in het gezicht sloeg. De man kon het RET-personeel geen geldig vervoersbewijs laten zien. Vervolgens sloeg hij de twee medewerkers in het gezicht. Zij overmeesterden de man en droegen hem over aan de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.


* POLITIE HOUDT CONTROLEONTWIJKERS AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft zondagochtend rond 7.15 uur een 22-jarige Schiedammer aangehouden voor het ontwijken van een verkeerscontrole.
Agenten die een controle hielden op de Schiekade zagen een auto met hoge snelheid wegrijden, toen die merkte dat verderop werd gecontroleerd. Van de Meldkamer hoorden de agenten dat de man in de omgeving was ingestapt in een andere auto, die reed op de Bergselaan. Daar werd zowel de man als de bestuurder aangehouden. Het aanvankelijke voertuig werd aangetroffen op de Abraham Kuyperlaan. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek naar zijn beweegredenen.


* POLITIE ONDERZOEKT STEEKPARTIJ
ROTTERDAM-NOORDHOEK - De politie doet onderzoek naar een steekpartij zondagavond rond 19.30 uur aan de Vijverhofstraat waarbij een 29-jarige man gewond raakte.
De politie kreeg die avond een melding dat er iemand neergestoken was. Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was na een onenigheid door een man gestoken bij een café aan de Vijverhofstraat. De dader was hierna weggerend. Direct stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Op basis van het signalement dat door de het slachtoffer was gegeven konden agenten een 34-jarige Rotterdammer aanhouden. Het mes dat vermoedelijk gebruikt was werd onder een geparkeerde auto aangetroffen en veiliggesteld. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT ANPR-CONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft vrijdagavond tot 23.00 uur een ANPR-controle gehouden aan de Capelseweg. 6700 Auto's werden gescand.
De controle werd gehouden op de parkeerplaats ter hoogte van het sportpark Schenkel. De ANPR-auto stond op de Capelseweg en scande in totaal 6700 auto's. Dit leverde 70 hits op. Al deze voertuigen zijn gecontroleerd. Acht voertuigen zijn in beslag genomen door de Belastingdienst. Daarnaast inde de Belastingdienst EUR7200,-. Het hoogst contant betaalde bedrag was EUR1.717,-. De politie inde EUR1500,- aan openstaande boetes. Tevens schreven agenten 21 bekeuringen uit voor onder andere vervallen APK's, niet direct kunnen tonen van het rijbewijs, rijden zonder rijbewijs, niet werkend knipperlicht, niet direct kunnen laten zien van het kentekenbewijs, rijden met mistverlichting en rijden met een onverzekerd voertuig.


* BEVEILIGINGSMEDEWERKER HOUDT ZAKKENROLLERS AAN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft donderdag rond 17.30 uur twee mannen van 25 en 30 jaar aangehouden na een poging tot zakkenrollen in een winkel aan het Zuidplein. Een beveiliger werd in een winkel aangesproken door een klant. De klant wees twee mannen aan en vertelde dat één van die mannen had geprobeerd om de portemonnee uit haar tas te halen. Hierop hield de beveiliger de beide mannen aan. Eén van die mannen verzette zich hevig. Deze man is later onder controle gebracht door toegesnelde agenten.
Beide mannen, 25 en 30 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.