Gemeente Schagen

Lustrumeditie boardingvoetbaltoernooi herfstvakantie geslaagd.

66 Teams hebben deze week deelgenomen aan het boardingvoetbaltoernooi. Maandag 19 oktober was de eerste editie in Hippolytushoef. Later deze week werden in nog 6 andere gemeentes gestreden voor een finaleplek. De finale vond plaats op vrijdag 23 oktober in de Groeneweghal te Schagen. Hier kwamen uiteindelijk 5 van de 7 teams opdagen. De winnaar was FC Boe Boe (editie Schagen) op de tweede plaats FC hup voor de cup (editie Wieringen) en op de derde plaats eindigde de Kozziez (editie Niedorp). Dit toernooi werd georganiseerd door Sportservice Schagen in samenwerking met de jongerenwerkers van Kern8.

Maandag 19 oktober was de aftrap in Hippolytushoef. 11 teams hadden zich daar aangemeld. De teams mochten voor het eerst gebruik maken van een opblaasboarding. Voorheen werd gebruik gemaakt van een boarding bestaande uit hekken die afgeschermd waren met reclameborden. Dat betekende tevens een kleine wijziging in de spelregels. Er werd 4 tegen 4 gespeeld waarvan één keeper.

Dinsdag was de gemeente Niedorp aan de beurt en woensdag werd er gevoetbald in de gemeente Harenkarspel en Anna Paulowna. Donderdag in Zijpe en Wieringermeer en vrijdag 23 oktober was de editie van de gemeente Schagen gevolgd door de finale. Daar speelden de winnaars van de 7 edities tegen elkaar.

Ook dit jaar was het boardingvoetbaltoernooi druk bezocht. 66 teams bestaande uit 4 tot 6 personen bonden de strijdt met elkaar aan. Dit jaar waren er ten opzichte van andere jaren ook veel meidenteams. De Soccergirls wisten zich voor de finale in Schagen te plaatsen en waren daarmee het eerste meidenteam ooit. De sfeer was de hele week goed. Scheidsrechters van de KNVB floten de wedstrijden en de jongeren hebben laten zien voetbal vooral leuk is.

Buiten het sportieve element is het leuk om te zien is dat jongens en meiden van de verschillende teams buiten de boarding sportief met elkaar omgaan. Je ziet dat ze allemaal van het spelletje genieten en dat is dan ook de bindende factor. Ze moedigen elkaar aan leren elkaar dat je tegen je verlies moet kunnen. Sportservice Schagen kijkt terug op een geslaagd toernooi. Vele jongeren zeiden tot volgend jaar en daar sluit Sportservice Schagen zich helemaal bij aan.

Â

Boarding voetbal Schagen (foto Sportservice Noord Holland)