Gemeente Maassluis

Bewoners op excursie naar Jongerenhuis Harreveld



Zaterdag 24 oktober jongstleden is een delegatie van bewoners uit de Kapelpolder, enkele raadsleden en de betrokken wethouders Keijzer en Luijendijk op excursie gegaan naar Jongerenhuis Harreveld in de gemeente Oost-Gelre.

Het doel van deze excursie was om aanwezigen in de praktijk te laten zien wie Jongerenhuis Harreveld is, wat het Jongerenhuis doet en welke invloed een dergelijke jeugdinstelling heeft op de omgeving. De gemeenteraad heeft om deze excursie verzocht, omdat het haar helpt bij het nemen van een weloverwogen besluit in november over het al dan niet vestigen van Jongerenhuis Harreveld in Maassluis. De raad hechtte daarnaast veel belang aan de aanwezigheid van bewoners van de Kapelpolder tijdens deze excursie, omdat de tijdelijke vestiging van Jongerenhuis Harreveld voorzien is in de Kapelpolder.

Tijdens de excursie is een kijkje genomen in een gesloten jeugdinstelling, eenzelfde instelling als die mogelijk in de Kapelpolder wordt gevestigd. Er zijn gesprekken gevoerd met een groepsleider, twee leden van de bewonersorganisatie Dorpsbelang over de mogelijke overlast die omwonenden kunnen ervaren, de voorzitter van de ondernemingsraad en een jongere die sinds een jaar hulp ontvangt van Jongerenhuis Harreveld.

Informatiebijeenkomst 28 oktober

Woensdag 28 oktober vindt in de Koningshof een tweede informatieavond plaats over de mogelijke vestiging van Jongerenhuis Harreveld in de Kapelpolder in Maasluis. Tijdens deze informatiebijeenkomst komen ondermeer de ervaringen van bewoners uit de Kapelpolder tijdens de excursie aan bod. De omwonenden van de Kapelpolder hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de informatieavond.

Via onderstaande webpagina informeren we u over de reden van ons voornemen, de jongeren die in de instelling in Maassluis behandeld zullen worden en het vervolgtraject.