Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
26-10-2009

Tom Doude van Troostwijk nieuwe directeur VU Connected

Tom Doude van Troostwijk wordt de nieuwe directeur van VU Connected. Dit initiatief van de Vereniging VU-Windesheim is de verbindende schakel tussen de Vrije Universiteit, VU Medisch Centrum en de hogeschool Windesheim. Vanuit hun gemeenschappelijke oorsprong hebben deze instellingen sterke verbinding met de samenleving.

VU Connected wordt een eigentijdse en onderscheidende organisatie ("beweging") op het snijvlak van onderwijs en onderzoek, levensbeschouwing en maatschappelijke relevantie.
De organisatie wil verbindingen leggen: tussen samenleving en de instellingen en tussen de vier instellingen onderling. VU Connected zal eigen activiteiten organiseren, zoals programmering van debat en bezinning, maar ook de verbindende activiteiten van de vier instellingen zelf ondersteunen. VU Connected zal hiermee bijdragen aan de versterking van de gemeenschappelijke identiteit van universiteit, hogeschool en medisch centrum.

"VU Connected is een briljant idee om de oorspronkelijke waarden van deze bijzondere organisaties op een nieuwe en eigentijdse manier betekenis en vorm te geven en daarmee de speciale band tussen de organisaties en de samenleving te versterken", aldus Tom Doude van Troostwijk die op 27 oktober aan de slag gaat en in de komende jaren het initiatief verder zal brengen.

Tom Doude van Troostwijk (1958) was eerder onder meer algemeen directeur van CliniClowns Nederland. Sinds een aantal jaren werkt hij als zelfstandig adviseur voor organisaties in de culturele en charitatieve sector op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling.