Gemeente Haaksbergen


Erica Terpstra opent kunstgrasveld
26-10-2009 Erica Terpstra opent kunstgrasveld Onder grote publieke belangstelling opende mevrouw Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF, op vrijdag 16 oktober het tweede kunstgrasveld van de Haaksbergse hockeyclub Haackey.

Burgemeester Karel Loohuis maakte van deze gelegenheid gebruik aan te kondigen dat het college van B&W van plan is om Topsport Overijssel Regio Twente, de door NOC*NSF erkende topsportorganisatie van het Olympisch Netwerk Overijssel, te gaan subsidiëren vanaf 2010. In het najaar zal een voorstel aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Wethouder Han Noordink feliciteerde hockeyclub Haackey met de noodzakelijke uitbreiding van een tweede veld en complimenteerde de vereniging met de upgrading van het gehele sportcomplex. "Een volwaardig sportcomplex dat gezien mag worden." Niet voor niets wordt het Scholtenhagen inmiddels in de volksmond "Klein Papendal" genoemd. Talloze sportvoorzieningen in een prachtige omgeving met aangrenzend op loopafstand diverse verblijfsaccommodaties.

Erica Terpstra was blij om bij Haackey te zijn. Ze vertelde vrijdag het geweldig te vinden om zelf weer eens te ervaren hoe het er in een vereniging aan toegaat. Ze prees Haackey vanweg de visie van de club en de manier waarop de jeugd wordt geïntegreerd in het totale clubgebeuren. Wat haar betreft is Twente klaar voor de Olympische Spelen. En dan hoopt ze dat één van de vanmiddag aanwezige jonge sporters in 2028 in het Nederlands hockeyteam (vrouwen of mannen) meespeelt om de Olympische titel.

Het hockeycomplex wordt ook multifunctioneel gebruikt. Naast hockeyclub Haackey wordt het complex overdag gebruikt voor bewegingsonderwijs,
voor de schoolsportdagen en in de zomermaanden door de Bowlsvereniging.