Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 26-10-2009

'Spookduwer' betrokken bij ongeval

ROOSENDAAL: Zondag werd tegen 22.00 uur een 56-jarige Roosendaler aangehouden op de Antwerpsestraat voor rijden onder invloed. De man had pannen met zijn auto en duwde zijn auto voort op de Antwerpseweg. Hij deed dit tegen het verkeer in en had het portier open laten staan. Vanuit de andere richting kwam een 66-jarige automobilist uit Essen aan. Deze probeerde de spookrijder te ontwijken, maar raakte het openstaande portier. De 56-jarige Roosendaler bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau. De uitslag van een ademanalyse bedroeg 870 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. De man ontkende schuldig te zijn aan spookrijden, maar verklaarde wel 'spook te hebben geduwd'. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoek mogelijke overvalpoging

ROOSENDAAL: De recherche is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een incident dat zondagavond rond 18.15 uur heeft plaats gevonden in en voor een woning aan de Voorstraat. Een nog onbekende man met een getint uiterlijk, leeftijd circa 30 a 40 jaar, belde rond 18.15 uur bij de 71-jarige bewoonster. De vrouw deed open waarna de man de woning binnen drong. Vervolgens spoot hij iets in het gezicht van de bewoonster. De vrouw beschrijft het als iets licht geparfumeerds. Het goedje prikkelde een beetje. De vrouw begon te gillen waarop de dader is weggegaan. Hij heeft niets buit gemaakt. De politie gaat vooralsnog uit van een poging tot overval. Er wordt in de omgeving een
buurtonderzoek ingesteld.

Auto weggenomen bij woninginbraak

ROOSENDAAL: Bewoners van de Lotusberg alarmeerden maandagochtend de politie. Tussen 01.45 uur en 07.00 uur braken onbekenden in in de woning en namen onder andere sleutels weg. Door middel van deze sleutels is een zwarte Volvo V70 met kenteken K95-GDG-6 weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd. Ook is er een buurtonderzoek gedaan in de directe omgeving.

Hersenschudding als gevolg van ongeval

FIJNAART: De politie kreeg maandag tegen 08.30 uur melding van een aanrijding op de Kadedijk. Vermoedelijk was de bestuurder onwel geworden. Een 44-jarige inwoner van Oudenmolen was hier met zijn auto tegen een aantal paaltjes gereden, die vervolgens waren afgebroken. Na de aanrijding schoof de auto door en raakte nog een geparkeerde auto. De bestuurder bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. Hij is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht met
vermoedelijk een hersenschudding.

Bejaarde man gewond na explosie

ROOSENDAAL: Rond 12.45 uur meldde een getuige een binnenbrand aan de Elisadonk. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de bewoners in samenwerking met de buren de brand al hadden geblust. De brandweer kwam ter plaatse en concludeerde dat de brand in het schuurtje waarschijnlijk was ontstaan door flessen thinner, wasbenzine en/of spuitbussen die te dicht bij een elektrisch kacheltje hadden gestaan. De flessen hadden een explosie veroorzaakt, gevolgd door een brand. Hierdoor raakte het dak en de muur van het schuurtje ontzet.
De 72-jarige bewoner van de woning waar het schuurtje bij hoorde raakte door de explosie en de brand gewond aan zijn handen en had last van zijn luchtwegen. De man is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht.
Bouw- en woningtoezicht is in kennis gesteld en heeft het schuurtje en het aangrenzende schuurtje geïnspecteerd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-10-2009 16:46 | © Regio Midden en West Brabant |