Gemeente Zoetermeer

Aanpak stille of enge plekken

advertentie stille of enge plekken
Een donkere fietstunnel, een afgelegen dijk of een groep hangjongeren: inwoners kunnen op dergelijke plekken in de stad een onveilig gevoel krijgen. De gemeente Zoetermeer pakt deze plekken aan en roept inwoners op zo'n stille of enge plek te melden. Dit kan tot en met 30 november 2009 via www.zoetermeerveilig.nl.

Sinds een aantal jaren heeft de gemeente naar aanleiding van meldingen van inwoners, diverse plekken in de stad veiliger gemaakt. Het gebied rondom Tennis Centrum Meerzicht en De Boerderij hebben bijvoorbeeld extra verlichting gekregen. Verder zijn de tunnels bij Locomotion opgeknapt.

Wethouder Veiligheid, Patrick van Domburg: `Soms is snoeien, het aanbrengen van extra verlichting of het opknappen van tunnels niet genoeg om de openbare orde veilig te stellen. Dan zijn zwaardere maatregelen nodig, zoals cameratoezicht. Wij vragen inwoners ook deze locaties te melden. Dan bekijken wij vervolgens of dit wettelijk en praktisch mogelijk is.'

Ook plekken die veiliger kunnen worden gemaakt door cameratoezicht zijn welkom.

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen), het lik-op-stuk beleid in Palenstein en de aanpak van stille en enge plekken wil de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. Met de campagne `Zoetermeer Veilig, daar zorgen we samen voor' laat de gemeente resultaten en initiatieven zien op dit gebied. Daarnaast geeft de gemeente tips om de eigen veiligheid te vergroten.

Meer weten?

* www.zoetermeerveilig.nl