© 2009 ECORYS Nederland BV
ECORYS ondersteunt startende ondernemers binnen Akkoord van Rotterdam

Rotterdam 26 oktober 2009 -

ECORYS gaat in het kader van het Akkoord van Rotterdam startende Rotterdamse ondernemers bijstaan. Het Akkoord van Rotterdam is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rotterdam en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven - waaronder ECORYS - en het onderwijs. Het doel van het programma is om de economische crisis op lokaal niveau te lijf te gaan.

Over het Akkoord van Rotterdam
De omvangrijke economische recessie raakt ook Rotterdam. Het Rotterdamse bedrijfsleven, de onderwijssector, de woningcorporaties en de gemeente Rotterdam hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke aanpak:het Akkoord van Rotterdam. Het doel van deze aanpak is het tegengaan van de schadelijke gevolgen van de economische crisis en ervoor zorgen dat Rotterdam sterker uit de crisis komt. Het Akkoord van Rotterdam is op 11 juni 2009 ondertekend door burgemeester Aboutaleb, door Hans Blankert, voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR) en door een veertigtal ondernemers - waaronder ECORYS - en directeuren van onderwijs- en welzijnsinstellingen.

Vier pijlers
Het Akkoord van Rotterdam omvat vier pijlers waarop de deelnemende instellingen, organisaties en bedrijven zich inspannen met concrete maatregelen en toezeggingen:

1. Stimuleren ondernemerschap

2. Scholing en aArbeidsmarkt

3. Innovatie en duurzaamheid

4. Versnellen investeringen

ECORYS ondersteunt Rotterdamse ondernemers
ECORYS levert zijn bijdrage aan het Akkoord van Rotterdam binnen de pijler 'stimuleren ondernemerschap'. ECORYS zal een aantal ondernemers (prestarters, starters of 2e fase ondernemers) in de regio Rotterdam bijstaan met gerichte advisering. Op 7 november a.s. tijdens de Startersdag van de Rotterdamse Kamer van Koophandel kunnen kandidaten in contact treden met de deelnemers aan het Akkoord van Rotterdam en zo de mogelijkheden rond het opstarten of verder ontwikkelen van hun onderneming bespreken.

ECORYS: 80 jaar bijzondere kwaliteit en persoonlijke service

ECORYS biedt onderzoek en advies van bijzondere kwaliteit. Onze op maat gesneden oplossingen zijn gebaseerd op gedegen onderzoek en brede, actuele marktkennis. Hierdoor plaatsen wij uitdagingen in de juiste context en bieden wij treffende totaaloplossingen. Onze service is persoonlijk. De professionals van ECORYS denken op een betrokken wijze met onze klanten mee over de juiste oplossing voor hun vraag. Zo geven wij invulling aan sound analysis, inspiring ideas.

80-jaar vignet 2009 is een bijzonder jaar voor ECORYS, waarin wij met trots ons 80-jarig bestaan vieren. Hiermee is ECORYS een van de oudste onderzoeks- en adviesorganisaties in Europa. Meer weten over ECORYS? Klik hier.