Ingezonden persbericht


Chagallvoordracht in Sint Nicolaaskerk

Persbericht 15 oktober. Pieter Zuidema houdt op maandag 26 oktober een voordracht in de St. Nicolaaskerk te Elburg over Chagall en de Psalmen. Deze lezing is één van de vele activiteiten die georganiseerd worden rond de expositie over de beroemde schilder uit de vorige eeuw in Museum Elburg en de Ichthuskerk.

Marc Chagall (1887-1985) is opgegroeid in Belarus, een Oost-Europese vazalstaat van Rusland, in een vroom Joods milieu. De dagelijkse omgang met de Bijbel vormde in dit milieu de basis voor de dagelijkse omgang met de God uit die Bijbel. In het Bijbelboek 'De Psalmen' is ruimte voor de allerlaatste vragen en de diepste emoties van de mens tot God. Aan het eind van zijn leven maakt Chagall een serie van dertig etsen die berusten op bepaalde Psalmteksten. Tijdens de voordracht probeert drs. Pieter Zuidema, onderzoeker bij de Chagall-Collectie WUYT in Amsterdam, u te laten zien hoe Chagall met de Psalmen omgaat.
De toegang bedraagt ¤5 per persoon. De lezing is van 19.30 uur tot 21.30 uur en wordt onderbroken door een koffiepauze. De voordracht wordt opgeluisterd door delen uit de Cello-sonates van J.S.Bach, gespeeld door Maarten Boasson. Voor actuele informatie over alle Chagall activiteiten kunt u kijken op www.museumelburg.nl.

()